Slon in Sadež @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 08-04-2009

Tagged Under : , ,

Slon pogleduje po množici zbranih v Ortu

Slon pogleduje po množici zbranih v Ortu

Ortofest v Orto baru se nadaljuje in tako sta včeraj nastopila Slon in Sadež. Svoj koncert sta sicer že napovedala z Omarkareno pri Omarju, tokrat pa je šlo zares.

Malce sem bil razočaran z udeležbo na koncertu, saj je res škoda, da tak izjemen šov ni razprodan. Igor in Jure namreč vedno, poleg zabavnih tekstov v glasbi, poskrbita tudi za zbadljivke in fore med pesmimi, kar vedno naredi odlično atmosfero koncerta.

Seveda na odru nista bila sama, prišla sta v zdaj že tradicionalni postavi kvarteta Slon in Sadež, ki ga poleg njiju sestavljajo še trije glasbeniki (bobni, bas, klaviature/harmonika).

Koncert je bil, po pričakovanjih, odličen, predstavila sta tudi dva povsem nova komada, ki sta že klasično sloninsadežno satirična ter hkrati napovedujeta nov, izjemno zanimiv, album.

Skratka res super koncert, ter res škoda za malo manjšo udeležbo. Še galerija.

Omar @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 04-04-2009

test

Omar je razturil Orto!

V Orto baru se nadaljuje letošnji Ortofest. Včeraj je na vrsto prišel Omar Naber s svojo spremljevalno skupino Kareem.

Po odličnem koncertu LEELOOJAMAiS prejšnjega dne, sem skorajda dvomil, da lahko Omar tak nivo doseže ali celo preseže. Ampak sem se motil…zelo!

Tudi on se je odločil koncert še dodatno popestriti z gosti – na pomoč sta mu namreč priskočila voditelja Viktorjev Igor Bračič in Jure Karas oz. Slon in Sadež. Slednja sta tam zbrane naučila plesa Omarkarena – gre za priredbo makarene, ki se dotakne aktualne teme Omarjeve domnevne “spolne zlorabe”.

Poleg tega pa je Omar totalno razprodan Orto navdušil še z odlično izvedbo skladb iz prve in druge plate, s komadom I Still Carry On z letošnje EME, pa je napovedal tudi nov album, ki baje prihaja zelo kmalu.

Skratka še en odličen koncert letošnjega Ortofesta, za katerega vam je lahko krepko žal, če ste ga zamudili.

Še galerija.

Evrovizijska popevka EMA 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 02-02-2009

Tagged Under : , , ,

Pevka zmagovalcev letošnje EME Quartissimo - Martina Majerle

Evo, pa je za nami še ena EMA. Še vedno sem kar malce v šoku, saj so se moje včerajšnje napovedi 100% uresničile – zmagali so Quartissimo z Martino Majerle, drugi je bil Omar, komisija pa je bojkotirala skupino Langa in Manco Špik ter Čuke.

Res je malce čudno, da najvišje uvrščeni skupini po glasovanju publike, ne dobita niti točke s strani komisije, sploh Langa z Manco, ki je prejela veliko večino vseh glasov. Nobena sicer ni bila po mojem okusu, a vseeno se mi to ne zdi ravno pošteno.

Večer sta, tako kot včeraj, povezovala Peter Poles in Maja Martina Merljak, iz “green rooma” pa se je javljaja Marička oz. Ajda Toman. Scenarij je žal pisala Desa Muck, ki ni izkoristila niti 10% potenciala, ki ga imajo sicer odlično izbrani voditelji. Res ne vem, komu je Desa tako všeč, da ji pustijo delati, ko pa vse, kar pride izpod njenih rok, propade že v samem štartu.

Za odhod v Moskvo se je sicer danes pomerilo 14 kandidatov (v vrstnem redu nastopanja): Lea Sirk, Čuki, Quartissimo, Omar Naber, Brigita Šuler, Ne me jugat in Slavko Ivančić, Eva Černe, Karmen Stavec, Alya in Rudi, Bjonde, Samuel Lucas, Nexys, Langa in Manca ter Nuška Drašček.

Za piko na i, pa še obsežna galerija.

TočnoTo Pink Carpet

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 17-01-2009

TočnoTo košarica

TočnoTo košarica

Včeraj se je v Roxly baru zgodil že drugi pink carpet v organizaciji portala TočnoTo. Lani smo več kot uspešno hkrati tudi launchali prenovljen portal, letos pa smo dodatno proslavljali še priključitev k Avantgard Media Group.

Večer je vodila urednica portala TočnoTo, Urša Saviozzi, nastopili pa so Erik Ferfolja, Taya & Chorchyp, TrIIIple, Flamie, Sons, Petra Slapar, Mirna Reynolds, Petra Pečovnik, Kristina, Maya P, 4Play in pa Sanja Grohar z bandom.

Med obiskovalci smo videli še Erazma B. Pintarja, Nermino Sijamhodžič, Almo Brdžanovič, Omarja, Nadyjo Bychkovo, Nuško Drašček, Tino Gaber, Tino Marinšek in številne druge “estradnike”.

Dogodek je bil organiziran na še višjem nivoju, kot lani, žal pa v precej manjšem prostoru, zato zadeva morda ni izpadla tako glamurozna in hollywoodska, kot bi lahko.

V kolikor vas zanima še kaj več, si lahko malce bolj pocukrano poročilo preberete na TočnoTo, drugače pa vam prilagam samo link do precej obsežne galerije.

Promocija novega albuma Da Phenomena – dP

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-11-2008

Tagged Under : , , ,

Na odru se je fantoma pridružil tudi Magnifico

Na odru se je fantoma pridružil tudi Magnifico

Dobra dva tedna nazaj sem se odpravil na Jesenice, kjer sem ovekovečil priprave Da Phenomena na promocijo novega albuma dP, ki se je v SubSubu zgodila včeraj.

Phenomeno, kot najbrž veste, sestavljata Anže Langus PetrovićDagi in pa Mate BrodarBro, v živo pa se jima pridruži še Jure Rozman na bobnih. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, le da sta občasno na odru gostila še dodatne glasbenike, med katerimi je največ aplavza požel Magnifico, ki je postal že sinonim za dober koncert.

Promocija je postregla z mešanico novega dP in starejšega Skupaj sva zvoka, za bis pa smo dobili še priredbo Benčeve pesmi Ta Noč Je Moja, vse skupaj pa je bilo, če sklepamo po odzivu publike, več kot odlično.

Med publiko je bilo opaziti člane praktično vseh slo zasedb, od Siddharte, Big Foot Mame, Leaf-fat-ov, Omar-ja,…, kar promociji vsekakor daje dodatno težo.

Novemu albumu želim veliko uspeha, v galeriji pa si lahko pogledate še nekaj utrinkov z včerajšnje prireditve, prav tako pa si lahko ogledate kratek (nizko kvalitetni) video zaključka koncerta.