Pretep z AIDSom v Radovljici

Filed Under (Apple, Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 03-12-2006

Tagged Under :

Po dolgem času, se spet oglašam, tokrat z malo daljšim postom. Ta konec tedna (začenši s četrtkom) je bil za mene eden napornejših v zadnjem času. Toliko stvari, vse na kupu, pojdi sem, pojdi tja, naredi to, naredi ono, maš čas še za to?,… AAAAAA odfuk 🙂

Začelo se je s četrtkom, ko smo v Bachusu zaključili sezono ljubljanskih četrtkanj za letos. Bachus ima pač druge načrte za december, pa tudi KŠK-jev interes je malo upadel, saj se v Lounge prostoru ne moreš iti neke animacije in tematsko obarvanih večerov. Eden od problemov je tudi BAR, saj nekateri Bachus enačijo z BARom, ter se ne marajo izpostavljati kameram in ne pridejo. Drugi so pa raje doma, če ne morejo biti v BARu, da se nastavljajo kameram. Ampak, to je že povsem druga zgodba.
S Četrtkanji naj bi ponovno začeli januarja, tokrat v spodnjih prostorih Bachusa, kjer je zdaj BAR. Princip naj bi bil zelo podoben tistemu v Manani v Kranju, se pravi, s študentsko izkaznico ali indexom je vstop prost, v nasprotnem primeru se plača neka minimalna vstopnina (okoli 500 SIT). Tako se bomo lahko šli tematske večere z glasbo, animacijo in vsemi pripadajočimi rekviziti. Skratka, bo še zanimivo. Slike s tega četrtkanja pa si lahko ogledate na galeriji KŠK.

Nadaljevalo se je s petkom, saj je bil to dan boja proti AIDSu. Po vsem svetu se reklamira (PRODUCT)RED, v Sloveniji pa nisem opazil niti enega oglasa kjerkoli (internet, časopisi, plakati,…). Na kratko gre za projekt, katerega ustanovitelja sta Bono (tisti iz U2, ne politanke!!!) in pa Bobby Shriver. Fora je, da se proizvajalec odpove celotnemu dobičku in ga nameni za boj proti virusu HIV in AIDSu v Afriki. Akcijo so podprli globalni velikani, kot so Apple, Motorola, Emporio Armani, GAP, American Express in pa Converse. Na žalost je, kot že prej omenjeno, akcija v Sloveniji povsem neznana, pa tudi teh produktov tu ni mogoče kupiti.
Zato mi ni ostalo drugega, kot da sem se šel z AIDSom tepst v Radovljico na Linhartov trg. Ko sem prišel, sem bil kar malo skeptičen glede obiska, saj se je na Bledu odprla nova diskoteka STOP. Vendar se je takoj po začetku igranja Angee trg začel polniti. Polnil se je bolj in bolj, ko pa so Angee začeli zaključevati z nastopom pa je bil pogled na trg prav lep (beri: polno). Lepo je videti, da je toliko ljudi ozaveščenih o problemu AIDSa, pa čeprav je v Sloveniji (hvala bogu) relativno malo obolelih za to nevarno boleznijo. Kondomi so se v petek razdeljevali na vsakem koraku, kar pa je tudi edino prav, preventiva je veliko boljša in lažja kot kurativa.
No, pa da grem nazaj k nastopu. Po Angee so prišli Lady’s First, ki so publiko zelo razgreli, sledila je kratka pavza za tonsko vajo Da Phenomena, ki sta (so) prišli direktno s Kongresnega trga v Ljubljani, kjer so se pravtako tepli z AIDSom. Po tonski so nas zabavali še Improligaši z Miličinskim na čelu, ki znajo nasmejati prav vsak spekter publike. Vrhunec v Radovljici pa so dosegli Da Phenomeni, proti koncu njihovega nastopanja s komadom Nočem te nazaj. Mislim, da ni bilo niti enega v publiki, ki ga ne bi izdrl na ves glas. Komad je enostavno (še vedno?) zakon. Pa še slike iz Radovljiškega pretepa z AIDSom.

Da pa posta še ne bo konec pa so poskrbeli KŠK-jevci, ki so za pomembneže v klubu (joke) organizirali delovni vikend na Jezerskem. Ta frišni (pa tudi vsi ostali) smo lahko izvedeli vse o delovanju KŠKja na vseh področjih in sekcijah, ter predlagali možnosti izboljšav s svojega vidika. Šlo je za nekakšen masiven Brainstorming. Brez skrbi boste v bodoče videli še veliko veliko zanimivega s strani KŠK-ja. Več pa kdaj drugič, saj ste gotovo že zmatrani, če ste prebrali do sem. 🙂

V naslednjem postu pa še preostanek slik iz fotošutinga Angee, ki se bodo sfiniširale jutri 🙂 Se beremo!

Comments:

Comments are closed.