Logitech G19

Filed Under (Računalništvo) by MR Foto on 25-03-2009

Logitech G19 z modro osvetljavo

Logitech G19 z modro osvetljavo

Že pred časom sem pri Hadu izvedel, da Pristop v sodelovanju z Logitechom blogerjem posoja njihovo računalniško periferijo v test. Logitech je definitivno moja go-to firma, ko pride do izbire miške, saj so enostavno daleč najboljši. Blizu jim pride edino Razer, ki pa, po mojem mnenju, nima dobre miške za dolgotrajno delo z računalnikom – nekako mi nobena mi sede tako lepo v roko, kot Logitechova MX Revolution, katero si že kar precej dolgo lastim.

Na test sem dobil že MX 1100, Cordless Desktop Wave Pro komplet, Illuminated tipkovnico ter diNovo tipkovnico za Mac, danes pa so me presenetili z vrhunskim igralniškim kompletom – miško Logitech G9 in tipkovnico Logitech G19.

Miška G9 je z okoli 90€ ena boljših mišk na trgu, saj ji lahko poleg nastavitve teže, zamenjamo tudi “oklep” in si jo tako maximalno prilagodimo našim željam. DPI on-the-fly pa je itak že standard danšnjih mišk.

G19 pa je cirka 200€ vredna tipkovnica, ki trenutno velja za najboljšo normalnemu človeku dostopno tipkovnico. Edina, za katero bi lahko rekel, da je boljša, je Optimus Maximus, ki pa je s svojimi 1300€ vredna veliko več, kot povprečen PC, ne samo njegova tipkovnica.

In kaj je tako posebnega na tej tipkovnici? Prvo nam v oči pade velik ekranček na sredini, resolucije kar 320*240 px, kar zadošča za gledanje filmov. Ne vem, kaj je sicer fora, ampak dejansko se da na njem gledati filme. Bolj uporaben je za to, da kaže porabo RAM-a in procesorja ali pa trenutno pesem, ki se predvaja v našem glasbenem predvajalniku, vsem gamerjem pa kaže vse podatke, ki so za igranje neke igre potrebne, skratka zelo uporabno.

Druga stvar je vrhunska osvetlitev tipkovnice, ki lahko sveti v katerikoli RGB barvi. Razlog pa je ta, da si lahko na vsakem profilu tipkovnice nastavimo še 3 podprofile, za vsakega od njih pa svojo barvo. Hkrati s spremembo barve se spremenijo tudi funkcijske tipke (kar 12 le-teh), kar pomeni, da imamo lahko po 36 ročno nastavljenih tipk, ki so lahko vse od enostavnih kombinacij tipk, pa do dolgega kompliciranega zaporedja ukazov.

Kaj bo meni taka tipkovnica, če ne igram iger? Kot sem rekel, teh 3*12 tipk se da nastaviti na katerokoli zaporedje tipk, zaradi česar imam že vse nastavljeno za še hitrejše delo s Photoshopom, Codo in pa tudi za splošno uporabo (ne morete verjeti, kakšen time-saver je lahko bližnjica za kopiranje in lepljenje).

Že po parih urah uporabe lahko rečem, da sem s tipkovnico super zadovoljen, saj bi bila idealna za moje delo. Edini minus, ki ji ga lahko dodelim je ekstremno visoka cena in pa (zaenkrat) nedobavljivost na našem tržišču s slovenskim znakovnim naborom. Še nekaj slikc.

Comments:

7 Responses to “Logitech G19”