Simobil ORTO BERI

Filed Under (Ostalo, Računalništvo) by MR Foto on 03-10-2008

Tagged Under : ,

BlackBerry Curve 8310

BlackBerry Curve 8310

V četrtek zjutraj me je zbudil Ervinov klic, da lahko, če želim, sodelujem pri novi Simobilovi akciji. Vse kar sem moral storiti je bilo, da se se danes ob dveh nalimam v prostorih Simobila. Seveda sem bil takoj za in to tudi storil.

Simobil tokrat med prvimi v svetu cilja z BlackBerryjem med mlade. V ponedeljek bodo predstavili nov paket – ORTO BERI. Gre za neke vrste nadgradnjo paketa ORTO U NULO, le da je tu naročnina 19€/mesec, poleg 1.000 min v Simobil in 1.000 SMS-ov pa dobiš v paketu še 100MB internetnega prenosa in možnost uporabe vseh BlackBerry cvetk (Facebook, Twitter, Gtalk, MSN, maili,…). Paket bo zaenkrat na voljo z dvema telefonoma – BlackBerry Pearl 8110 (60€) in pa BlackBerry Curve 8310 (80€), kasneje pa najbrž tudi z BlackBerry Bold.

Glede na to, da sem se že popolnoma navadil iPhona in njega touch screena, je bil prehod na kroglico in nešteto tipk vse prej kot prijeten. Ko sem prvič vzel iPhone v roke, mi je bilo vse jasno kje je kaj – vse je tako otročje in intuitivno – bi rekel ameriško, ampak še bolj važno – vse je tako neizmerno lepo.

Pri BB je zgodba drugačna. Vse je nekako podvojeno in zbrkljano, nastavitev je žmiljaužnt in za nobeno ne veš, v katerega od 35645326 menijev bi pogledal, aplikacije ostanejo prižgane ko jih zapreš in v ozadju kurijo baterijo, zaslon je majčken in “pikčast” (malo PPI), stalno se pojavljajo “vrteče palčke”, ki simbolizirajo nalaganje nečesa in onemogočijo delo s telefonom, GPS me ni našel niti na povsem odprtem travniku, internetni brskalnik je totalno neuporaben, fonti so ogabni, občutek v roki je “češki”, grd je ko sam satan,…

Ima pa tudi svoje dobre lastnosti – ko sem se po pol dneva igračkanja nekako navadil na ogromno tipkovnico sem (za razliko od iPhona) z lahkoto napisal SMS med vožnjo, kamera je precej boljša kot iPhonova (vendar še zmeraj daleč od kvalitet kamer, ki jih videvamo v sodobnih SE in Nokiah), MSN in Gtalk v ozadju delujeta fenomenalno, kolešček se izkaže za precej uporabno orodje, poraba interneta je mikronska (vse se stiska na strežnikih v Veliki Britaniji in šele potem pošilja na telefon),…

Vendar če vzamemo v zakup da iPhone stane (v najboljšem primeru) 499€, Curve pa le 80€, pridemo do jasnega zaključka – Curve je zakon. Za takšno ceno noben od slovenskih mobilnih ponudnikov ne ponuja ničesar niti pol toliko sposobnega in močnega. Je tudi perfektna izbira za mlade, ki vse več svojega časa preživijo na raznih social mrežah in IM klientih, kjer pa se BB odreže odlično.

Vsekakor sem vesel, da sem dobil BB 8310 in bi se na tem mestu še enkrat zahvalil Simobilu za super akcijo, kjer so se za viralno promocijo novega paketa obrnili na nas, blogerje. Odzivi ostalih srečnih izbrancev: Had, Ferme, Bufo, ter odzivi nesrečnežev: Savič, Onyx.

Orto Beri Expert

Orto Beri Expert

Comments:

15 Responses to “Simobil ORTO BERI”