ZSFB – Združeni Slovenski Foto Blogi

Filed Under (Userbars, ZSFB) by MR Foto on 18-12-2006

In beseda je meso postala. No ne čist tko, ampak vseen 😛 Zadnjič sem dobil preblisk o združenju slovenskih foto blogov. Ker ste me vsi bolj ali manj podprli, sem se odločil stvar spraviti v realnost. Vendar preden sem so lotil programiranja sem malo pogledal, kaj nam internet že nudi podobnega in glej ga zlomka – Google Reader nam omogoča prav to, kar smo hoteli. Sicer je stvar še bolj v povojih, ampak se razvija. Za tisto, kar sem hotel narediti – lista frišnih foto blogov – pa je idealno. Tako že lahko na desni strani, kjer so bile včasih povezave, vidite implementacijo na blog.

Kako pa to storiti na vašem blogu sem pa opisal tukaj. Beta bloggerji, ki delate z Layouti, dodate kodo tako, da na desni kliknete na Add a Page Element, izberete HTML/JavaScript, ter dodate kodo, ki ste si jo ustvarili s pomočjo vodnika. Za ustvarjanje in preverjanje prototipne kode priporočam Dreamweaver, ali kakšen drug WYSIWYG editor. Za tiste bloggerje, ki ste še na navadni verziji in za vse ostale je stvar malce težja. V bistvu morate v HTML kodi poiskati mesto, kamor bi dodali kodo, najlažje tam, kjer imate povezave. Če vam ne bo šlo, me lahko kontaktirate na MSN ali mail.

Pozivam vas vse, da to skripto implementirate na svoj blog, če se slučajno ne pojavite na seznamu, ko napišete nov post v roku 15 min, mi pišite mail, da pogledam vzrok težave, ter vas dodam, če vas še nisem. Prav tako naprošam vse nove foto blogerje, da mi sporočijo naslov, da jih lahko dodam, ter tako vzdržujem listo UP2DATE.

Ker Google reader nekaterih tagov očitno ne zna prebrati, oz. pride do neke druge težave, sem naredil listo delujočih in listo nedelujočih. Če vas ni na nobeni, mi sporočite link do RSS-ja, če pa ste na listi nedelujočih pa mi sporočite alternativen vir (RSS 2, atom,…).

Še mal grafike (poleg tavelkega zgoraj):
Če imate še kakšen predlog za grafiko, povejte. Tukaj pa imate še *.rar z logotom v *.psd formatu in obema pisavama, ki sta potrebni za logo. Drugače pa grafiko linkajte na začasen naslov – zsfb.org.

Prosim in hvala za sodelovanje, LP Mih@

Comments:

8 Responses to “ZSFB – Združeni Slovenski Foto Blogi”