Poker po improligaško

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 28-01-2008

Tagged Under :

Včeraj se je v KUDu Franceta Prešerna odvijal no-limit improvizirani celovečerec Texas hold ’em pokra. Tudi tokrat gre za odličen koncept izpod rok Juša Milčinskega & co., kjer smo videli 6 igralcev za poker mizo, vsak od njih je dobil po eno karto s posebno lastnostjo, nato pa je lahko stavil in, ko je bilo stav konec, so vsi, ki so stavili do konca, tekmovali v posebni disciplini z lastnostmi, katere so imeli napisane na kartah. Čeprav se sliši nerazumljivo je stvar povsem preprosta ter skrajno smešna.

Poker so igrali Igor Bračič, Jaka Šubic, Luka Korenčič, Vid Sodnik, Jan Hrušovar in Klemen Slavič, povezovalec je bil Juš, strokovni komentator pa, vedno lačni, Jonas.

Na stolih smo gledalci dobili razlago vseh kart, ki jih tekmovalci lahko dobijo. Šlo je za standardne omejitve (nemost, supermoč, ne igraš, ni omejitve,…) z nekaj novimi (SNS – ves čas izražaš simpatizerstvo do SNS, Maček – cel prizor igraš mačka,…), tako da smeha ni zmanjkalo. Prvih 5 minut smo bili v publiki bolj zbegani, kot ne, vendar smo princip kaj hitro dojeli (z izjemo Jonasa, ki do konca tekme ni vedel, za kakšno igro sploh gre).

Poleg igranih disciplin so salve smeha povzročali Jonasovi komentarji (zmaga pripomba, da ima Macbooka rad zato, ker je aerodinamične oblike in bolje leti kot sosedov Vaio, ki ima zadaj antenco za WiFi, ki povzroči obračanje Vaiota v zraku), predlogi publike (Ne igraj se z ženskim srcem, raje se dej z joški in Poletje v sošolki sta absolutna zmagovalca) ter naključni komentarji igralcev med pobiranjem predlogov (Vid in Mercedez –> brez konkurence). Če vas ni bilo tam, galerije ne boste v celoti razumeli, je pa vseeno vredna ogleda.

Skratka, včeraj smo videli povsem unikatno predstavo, prvi impro poker na svetu, naslednjo nedeljo pa je že na sporedu standardna predstava Impro lige, kjer se bosta pomerili ekipi Kuli-Muli in Mnktnč.

Vabljeni!

Comments:

12 Responses to “Poker po improligaško”