Big Foot Mama – Važno, da zadane @ Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 15-05-2009

Tagged Under : , ,

Še vedno energični Skočir

Še vedno energični Skočir

Včeraj je Big Foot Mama s koncertom v Križankah več kot uspešno zaključila svojo turnejo Važno, da zadane.

Koncert, za katerega so vedeli vsi, saj je bil oglaševan praktično povsod, je bil razprodan že kar nekaj dni pred koncertom, prav tako pa tega eventa ni hotel zamuditi noben medij.

V želji po čim večjem številu prodanih kart (in s tem zaslužku), so ograjo za fotografe, kamermane, ipd., postavili le slabe pol metra od odra. Ker pa so hoteli tudi čim večjo medijsko pokritost, so (očitno) odobrili akreditacijo vsakemu, ki je zanjo zaprosil.

Posledice so bile hude, saj so nas fotografe, kot kakšno živino ali protestnike, strpali v enosmerno ulico pred odrom, po kateri se ni bilo mogoče premikati. Totalno smo zapolnili celo dolžno odra in se, med tremi komadi, ki so nam bili na voljo za fotografiranje, nismo mogli premakniti niti za 5 cm v nobeno smer.

Zraven mene je bila recimo gospodična z DSLR-jem nižjega razreda in slikala na “zeleni auto“, potem pa me je spraševala, zakaj hudiča ima ona tako zmazane in neostre fotke, češ, da ta fotoaparat je pa čisto zanič. Jasno je, da je bil to njen prvi koncert.

Saj razumem željo po čim večjem zaslužku in promociji, vendar vseeno pa obstaja neka meja dobrega okusa. Taki koncerti pač niso za začetni tečaj koncertne fotografije, za take namene imamo npr. Orto, kjer pa teh fotografov žal ni in jih tudi nikoli ne bo.

Da pa zaključim pozitivno – koncert je bil več kot odličen. Tako BFM, kot tudi vsi gostje (Perpetuum Jazzile, Neisha, Ansambel Lojzeta Slaka in Slaviša Stojanović), so prikazali super performans, za povrh pa so vse zapakirali v očem in ušesom zelo prijazen format.

Še galerija in pa film.

Comments:

17 Responses to “Big Foot Mama – Važno, da zadane @ Križanke”