Pesem poletja 2008 v Kongu

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 01-09-2008

Tagged Under : ,

Zlatko Dobrič & Mili

Zlatko Dobrič & Mili

Včeraj sem v Kongu spremljal prireditev TV PaprikaPesem poletja. Vse skupaj se je začelo že ob 20-ih, ob pogledu na doooolg spisek nastopajočih, pa je bilo jasno, da pred eno zjutraj ne bomo šli domov. V Kongu sem bil prvič in me je precej presenetil, pričakoval sem namreč nek ogromen casino in veliko dvorano, pričakal pa bore malo le-tega.

Nastopilo je 49 večinoma slovenskih glasbenih izvajalcev, ki jih je med 112 prispelimi prijavami predhodno izbrala strokovna komisija, v kateri so bili med drugim pevka Saša Lendero, TV voditelj Adel Djutović, operni pevec Nace Junkar in “dobra poznavalka Holywooda” Maja Kljun.

Prireditev je povezovala Neža Marolt, na odru pa se ji je občasno pridružil tudi Mark Žitnik. Kot sem že omenil, je bila dvorana precej manjša od pričakovanj, zaradi česar smo bili v njej vsi (komisija, fotografi, novinarji, kamermani, nastopajoči, njihovi prijatelji in naključni mimoidoči)  nabasani kot sardelice.

“Strokovna” komisija je naključno prihajala in odhajala, le redko so bili vsi na svojih pozicijah, še redkeje pa so si kaj zapisali. V kombinaciji z Markovimi spodrsljaji pa so dajali občutek, kot da je že vse vnaprej dogovorjeno.

V že tako vročem in zadušljivem prostoru sta si Domen Kumer in Petra Pečovnik kot edina omislila še ognjemet, s čimer sta pravzaprav samo potrdila domneve, da je vse skupaj ena kuhinja.

Po končanem tekmovalnem delu so nastopili še Čuki s Pipino različico zadnjega singla Uuu, ki je (v primerjavi z večino ostale glasbe ta večer) prav lepo sedla v uho. Nastopili pa so še lanskoletni zmagovalci Turbo Angels, Rebeka Dremelj in Saša Lendero s svežo balado.

Podelili so kar 15 nagrad, od katerih pa bi omenil samo glavne 3 – Manca Špik za najbolj predvajano pesem, Nikola Burovac za najboljšo pesem po izboru komisije in pa prej omenjeni duet Kumer Pečovnik za najboljšo pesem na festivalu.

Galerija.

Comments:

5 Responses to “Pesem poletja 2008 v Kongu”