Red Bull UpStream Challenge v Tacnu

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 20-09-2008

Wakeboarder v boju s Tacenskimi brzicami

Wakeboarder v boju s Tacenskimi brzicami

Danes se je na reki Savi v Tacnu odvijala prav posebna svetovna premiera. Prvič do sedaj so se namreč wakeboarderji pomerili med seboj na divjih vodah in to proti toku, polnem kamnitih ovir in lesenih ramp. Zgodil se je namreč Red Bull UpStream Challenge.

Na obeh straneh reke se je zbralo kar precej ljudi, predvsem mladih, ki smo bolj dovzetni za takšne ekstremne športe in pogruntavščine.

Vse skupaj je izgledalo nekako tako, da je vitel s hitrostjo okoli 30 km/h vlekel tekmovalca na wakeboardu, ta pa je izbiral svojo pot med brzicami, ter poskušal narediti čimbolj atraktivne trike v zraku in na rampah.

Tekmovalce je ocenjevala tričlanska komisija, le-ti pa so se morali prebiti čez kvalifikacije in nato še čez dve finalni rundi.

Moram reči, da je bilo zelo zanimivo, precej nad pričakovanji. Poleg wakerjev, so se enkrat po Savi spustili tudi kajakaši v kajak rodeih, za katere so nekoliko dvignili zapornice in s tem povišali nivo vode v strugi.

Kljub neštetim nevarnostim, so jo vsi tekmovalci odnesli brez večjih poškodb. Še najbolj jo je skupila kamera snemalca Info TV, oz. objektiv le-te, katerega je nek tekmovalec zaradi nepričakovanega izleta iz proge popolnoma uničil.

Zelo zanimive in raznolike slike pa, kot vedno, v galeriji.

Comments:

5 Responses to “Red Bull UpStream Challenge v Tacnu”