Da Phenomena za Kropo

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Poplave 2007) by MR Foto on 08-10-2007

Najprej bi se opravičil za daljšo odsotnost. Vzrokov je več, vendar jih nima smisla naštevati, zato se prepustite nadaljevanju članka, ali pa skočite direktno v galerijo.

V soboto sem se, po povabilu Dagija, udeležil dobrodelnega koncerta za pomoč Kropi. Koncert (na žalost) ni bil razprodan, je bilo pa kljub temu vzdušje odlično. Prav čutilo se je tisti dobrodelni “vibe”, tako na odru, kot med publiko.

Koncert Da Phenomene so še posebno začinili gostje, ki so iz koncerta naredili KONCERT. Na odru smo tako poleg Dagija, Matkota in Rozmana, večino časa videli tudi Igorja Matkoviča na klaviaturah in trobenti ter Blaža Trčka na saksofonu. Poleg njiju pa so na odru gostovali tudi (v tem vrstnem redu): Klemen Černe, Nataša Artiček, Anja Baš (Angee), Aleš Kavalar (Supernova) in Simona Vodopivec na vokalih ter Tačke s plesnima točkama. Vsak od gostov je na oder prinesel še dodatno energijo, na koncu sem se že bal, da bo kaj razneslo, zaradi takega presežka energije na odru.

Najbolj sem bil presenečen nad izvedbo komada Simply The Best in neverjetnim ujemanjem vokalov Anje in Matkota. Slišalo se je, kot da bi že nekaj let skupaj pela in naštudirala frekvence, na katerih se ujameta. Ne vem, ali je to kar tako prišlo, ali je Mate tako ujel Anjo, ali pa je bilo nekaj čisto tretjega. Komad je bil bolje zapet in odigran kot original. Majkemi…

Koncert je bil res spektakularen in sem kar malo razočaran, da dvorana ni bila nabito polna. Nikoli si nisem mislil, da se ljudem zdi škoda 10-ih evrov za tak koncert, če gre ves denar v dobrodelne namene. Tak dogodek je res odlična priložnost za združenje prijetnega s koristnim, saj hkrati uživaš ob nepopisno dobrem koncertu in prispevaš nekaj za pomoč tistim, ki jo res potrebujejo. Upam, da to ni zadnja tovrstnih prireditev. Tudi če ne bi bilo dobrodelno, take koncerte je treba ponoviti.

Za konec pa dolgujem še zahvalo Dagiju:
Hvala.

Comments:

12 Responses to “Da Phenomena za Kropo”