6. Festival Kreativnih Kitaristov – FKK

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-10-2006

Tagged Under : ,

Včeraj, 27.10.2006, se je v Kranju, v dvorani Primskovo že šestič izbiralo najbolj kreativnega kitarista. Svoje znanje so kazali Tomaž Fak (Muta; Faltann), Iztok Peklar (Maribor; solo), Aldo Komar (Kranj; Zulu W), Klemen Lombar (Kranj; God Scard, Elektrika, No Good Players), Jernej Trobentar (Ljubljana; Leeloojamais) ter Beny Kic & Rok Tomšič (Medvode; Metalsteel). Gledalci so ob vstopu dobili glasovnice, s katerimi so potem prispevali svoj glas. Sicer je publika imela samo 40% moči, proti 60% komisije. Tako smo slišali vse od jazzovskih ritmov do metala.

Vsak kitarist, ki je prišel nas je navdušil, v tem ni dvoma. Vendar je definitivno največ navdušenja požel prav zadnji nastopajoči – Tomaž Fak. Publika je ob njegovem nastopu pobirala čeljusti s tal. Vsi so bili odčični, on pa je bil še boljši. Neverjetno, kakšne talente premoremo v Sloveniji, pa jih sploh ne poznamo. Takšnega znanja bi bila presrečna prav vsaka rock skupina, ne samo v Sloveniji, ampak tudi po svetu. Gledalci in komisija so tako enoglasno določili zmagovalca, ki je dobil kipec in pa bon v vrednosti 50.000 SIT.

Med nastopi kitaristov smo bili deležni še dveh predstavitev modnih dodatkov Zelolepo ter striptiza. Uvod so naredile metalke Hellcats, zaključek pa stari rockerji OKO.

Pa še nekaj utrinkov v galeriji.

Comments:

One Response to “6. Festival Kreativnih Kitaristov – FKK”