EMA 2011

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-02-2011

Zmagovalka Maja Keuc

Zmagovalka Maja Keuc

Včeraj je v prvem ter drugem studiu RTV Slovenija potekal izbor za evrovizijsko popevko – EMA 2011. Upam si trditi, da prvi kvalitetni izbor v zgodovini Slovenije – malo zaradi samega formata oddaje in nje voditelja, predvsem pa zaradi glasbe.

Za razliko od vseh let doslej je namreč 10 izvajalcev izbrala posebna komisija in so bili zato na njej prisotni tudi tisi, ki se tam ne bi nikoli pojavili. Posledica tega je bila, da prvič do sedaj favorita nismo izbirali na podlagi izločanja slabih komadov in na koncu ostali z najmanj slabim, ampak smo dejansko imeli na izbiro več zares dobrih komadov, med katerimi smo si lahko izbrali favorita.

Po ogledu generalke (prvi del galerije), bi po mojem okusu in mnenju nastopajoče razvrstil nekako takole (od najboljšega navzdol): Sylvain & Mike Vale ft. Hannah Mancini, Maja Keuc, Omar Naber, Nina Pušlar, April, Feliks Langus, TabuLeeloojamais, Rock Partyzani in Time To Time.

Razočaran sem bil edino nad Tabu in Leeloojamais, ki sta drugače obe odlični skupini, katerih velik fan sem, ampak ta dva komada pa sta bila na žalost pod njihovim nivojem.

Če k dobri glasbi odličnih glasbenikov prištejemo še vrhunske Maestro in multitalentiranega Klemna Slakonjo, ki se je izkazal tako s humorjem, kot tudi s petjem, dobimo to, kar sem povedal že na začetku – najboljšo EMO v zgodovini Slovenije.

Še galerija.

 

Vesolje veselja 2009 – Joss Stone @ Emonika

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 05-09-2009

Dež obiskovalcev ni pretirano motil

Slabo vremo ni pretirano motilo obiskovalcev

Lanski dogodek Vesolje veselja je v središče Ljubljane pripeljal Gorillaz Sound System, letošnji pa je zaplaval bolj v R&B vode in pripeljal odlično angleško pevko Joss Stone.

Na tleh, kjer bo stal ponos Ljubljane, Emonika, so poleg Jocelyn Eve Stoker, kot je Jossino pravo ime, nastopili še GLAM, FusionPop, Zlatko, Leeloojamais, Maya, Neisha, ter skupina, ki žanrsko nikakor ne paše k ostalim, Siddharta.

Kot bi nekdo zgoraj to vedel, se je prav  za Siddharto najbolj ulilo iz neba, vendar je množica kljub nenormalnim padavinam totalno norela in ostala na prizorišču.

Absolutno sem prepričan, da bi Joss ob takih padavinah pela le sama sebi, vendar je pred njenim nastopom dež prenehal, tako da je pela kar precejšnji množici. Lahko rečem, da je bilo ljudi veliko več, kot sem jih pričakoval. Joss Stone vseeno ni neko über zanno ime.

Kar se tiče koncerta torej le pohvale, malo je sicer ponagajalo vreme, ki je poskrbelo celo za 20 minutni blackout, vendar so strokovnjaki vse lepo rešili, tako da se je koncert lahko nadaljeval.

Vseeno pa ni vse lepo – festival očitno nadaljuje svojo tradicijo neprijaznosti fotografom. Lani so nam postavili 3 metre visok oder in množico varnostnikov in gasilcev, ki so se sprehajali pred nami. Letos pa so se, Pristopu primerno, odločili za bolj kreativno varianto. Naredili so sicer odličen prostor pod odrom, dolgo pisto in prostor okoli nje, vendar pa tja nismo smeli.

Za navadne fotografe je namreč dovolj dober wave zone, ki je običajno rezerviran za goreče fane. Cona je bila postavljena konkretno od odra, z milijonom motečih elementov, ki so zastirali pogled na oder – ograje, stopnice, montiroji,…, ter fotografi organizatorja in medijskih sponzorjev.

Za piko na i, pa so pri Joss v taisti prostor spustili še okoli 200 ljudi, ki so se postavili pred nas, mahali z rokami in baloni, sedeli na ramah,…, ter nam tako zelo otežili delo. Da tiranskega odstranjevanja fotografov iz cone po dveh komadih sploh ne omenjam…

Za konec le še galerija. Za slike z odra in iz zaodrja pa se še enkrat zahvaljujem Tini.

Omar @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 04-04-2009

test

Omar je razturil Orto!

V Orto baru se nadaljuje letošnji Ortofest. Včeraj je na vrsto prišel Omar Naber s svojo spremljevalno skupino Kareem.

Po odličnem koncertu LEELOOJAMAiS prejšnjega dne, sem skorajda dvomil, da lahko Omar tak nivo doseže ali celo preseže. Ampak sem se motil…zelo!

Tudi on se je odločil koncert še dodatno popestriti z gosti – na pomoč sta mu namreč priskočila voditelja Viktorjev Igor Bračič in Jure Karas oz. Slon in Sadež. Slednja sta tam zbrane naučila plesa Omarkarena – gre za priredbo makarene, ki se dotakne aktualne teme Omarjeve domnevne “spolne zlorabe”.

Poleg tega pa je Omar totalno razprodan Orto navdušil še z odlično izvedbo skladb iz prve in druge plate, s komadom I Still Carry On z letošnje EME, pa je napovedal tudi nov album, ki baje prihaja zelo kmalu.

Skratka še en odličen koncert letošnjega Ortofesta, za katerega vam je lahko krepko žal, če ste ga zamudili.

Še galerija.

LEELOOJAMAiS @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Userbars, Video) by MR Foto on 03-04-2009

Tagged Under : ,

Jernej med enim od mnogih solo vložkov

Jernej med enim od mnogih solo vložkov

Spet se je, tradicionalno za ta mesec v letu, začel Ortofest. Za razliko od lani, sem za letošnjega zvedel pravočasno in tako včeraj odšel na koncert skupine LEELOOJAMAiS. LLJ so za včeraj obljubljali presenečenja, ki so jih še kako izpolnili.

Lilužameji so si omislili kar 3 goste na vokalu, vsak od njih je pa je najprej pomagal zapeti en njihov komad, nato pa še enega svojega.

Prvo presenečenje je bil kalifornijski raper Spinz, ki je pravzaprav zadnje čase že kar njihov stalni spremljevalec. Spinz je Lari prinesel plastičnega petelina (ang. cock) in tako poskrbel še za dodatno presenečenje.

Drugi gost je bil prav tako iz raperskih vod, vendar tokrat slovenskega porekla – Trkaj. Rok jim je pomagal odpeti Nezamerimi, oni pa so mu priskrbeli podlago za Dihi Z Mano. Oboje se je slišalo naravnost odlično, kot da bi tako moralo biti že na začetku.

Zadnji gost pa je bil vokalist Big Foot MameGregor Skočir. Slednji je svoj vokal dodal znanemu komadu iz albuma neXtasyModeli. Za najboljši komad večera pa lahko z lahkoto razglasim  Važn Da Zadane, ki se je slišal nenormalno dobro1. Poleg “rock narodne” različice, bi morali BFM-jevci resno razmisliti tudi o LLJ različici, saj se sliši res izvrstno.

Skratka, še en super koncert Lilutov, edina stvar, ki me še vedno moti, pa je Larin vokal na komadih iz CCM. Res mi ne paše zraven. Galerija.

  1. Posnel sem tudi kratek nizko-kvaliteten video []

Gigi D’Agostino v Samsari

Filed Under (Party, Video) by MR Foto on 10-01-2009

Tagged Under : ,

Včeraj, na moj 21. rojstni dan, sem se odpravil v Samsaro, saj je tam rolal legendarni Gigi D’Agostino. Lani so mi dan (noč?) polepšali LEELOOJAMAiS v Ortu (ki so bili tam spet prejšnji mesec), včeraj pa vaši SMSi, Facebook posti,…, ki jih je bilo res nešteto, pa tudi Gigi.

V Samsari poprej še nisem bil, me je pa že pred obiskom pozitivno presenetil lep e-mail s strani PR-ovke, kjer so lepo pisala navodila in kratko sporočilo, da se veselijo mojega prihoda, kar takšne maile precej polepša. Sicer so bila navodila nekam čudna (dovoljeno samo slikanje prve skladbe), vendar se s tem nisem obremenjeval.

Ko smo s kolegi prišli v Samsaro, nas je vse čakal nekakšen šok, saj se je za vstop obvezno registrirati in jim s tem dati VSE podatke o sebi (osebna izkaznica) + sliko, ki jo tam naredijo kar z web kamerco, za povrh pa še plačati 1€. Kljub temu smo se seveda odpravili not, kjer pa me je na PRESS pultu čakalo novo presenečenje – fotografiranje z bliskavico je prepovedano.

Najprej sem se samo nasmehnil in mislil, da me zajebavajo, vendar resnično, fleširanje je bilo prepovedano. Punci za šalterjem sem takoj povedal, da prav, ampak potem pač ne bo slikc, ker brez fleša v temnih diskačih nimaš kaj slikati. Pospravil sem fotoaprat in se odpravil v Samsaro proslavljati svoj rojstni dan.

Kmalu smo s kolegi ugotovili, da to ni Ljubljana, Izola oz. ostala civilizirana mesta, ampak, da smo prišli v Maribor. Ljudje te brez vsake kulture porivajo sem pa tja (pa take fore), polivajo s pjačo, pohojajo s petkami,…, skratka živalsko vedenje. Gužva je bila res nepopisna (notri je bilo vsaj 20% preveč ljudi), vendar bi se vseeno dalo povsem kulturno premikati.

Dodatno je razočaral še Gigi, ki je očitno že povsem oglušel in ne zna več miksati, zato prehodi med komadi zgledajo tako: fade out –> pavza –> zamenjava sourca –> play –> fade in. Event bi bil v normalnih okoliščinah popoln polom, tako pa mi je bilo zaradi dobrega dneva, dobre družbe, dobre glasbe (roko na srce, njegovi komadi so še vedno zakon) in ostalih malenkosti vseeno super.

Ker ni slikc, prilagam samo kratek filmček, posnet z iPhonom, tega komada:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TR0vl8FT5T8[/youtube]

Še enkrat hvala vsem za vaše čestitke. Means a lot!