Slovenski foto blogi UNITE

Filed Under (ZSFB) by MR Foto on 12-12-2006

Med zatišjem pred viharjem, ki trenutno vlada pri meni in v moji okolici, sem prišel na eno idejo. Mogoče se bo zdela utopična/brezvezna/brihtna dafertik,… Za to imamo možnost komentarjev.

Zdaj pa k ideji. Ustanovitev nekakšnega portala v stilu SloBlogi ali SiBlogs le, da bi bila lista SAMO fotografskih blogov. V enem stolpcu slovenski, v drugem tuji. V zameno bi hotel enako kot oni (backlink ali pasica). Slovenski foto blogi rastejo kot gobe po dežju, sploh zadnje čase, ko forumi malo umirajo. Sam sem bil eden prvih, ki je začel foto blog sceno pri nas (kmalu bo 1 leto 😀 ), imam tudi nekaj izkušenj iz spletnega programiranja/dizajniranja, tako, da bi stvar v osnovi lahko izpeljal. Zanima me samo, koliko bi bilo med vami (foto blogerji) zanimanja. Imate kakšne predloge za izboljšanje ideje, ali pa se vam zdi zadeva čisto mimo?

Osebno trenutno nekako razmišljam na promoviranje z userbarji, podpisi,…, vse, če bi se odločili stvar zalaufat. Bi odklikali na www.foto-blogi.com (sam predlog, napišite svojega) namesto, da si ogledujete blog vsakega 1 po 1, pa če je frišen ali ne. Vem, da se vas veliko futra z RSSji (statistika), samo zaradi same hitrosti pojavljanja novih, velikokrat kakšnega odličnega spregledamo, na 101 link na blogih pa se nam tudi ne da klikati. Na prej omenjenih že obstoječih blog servisih je miljon blogov in tako se kvalitetni fotografski hitro izgubijo v množici brezveznih, ki propradejo po 1 mesecu (sarkazem, ne me tepst). No dost z moje strani, še vi se malo razpišite, prosim.

Comments:

13 Responses to “Slovenski foto blogi UNITE”