Panč – Festival stand-up komedije 2008 – 1. dan

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 16-08-2008

Tagged Under : , ,

Perica kot Alenka Strnad

Perica kot Alenka Strnad

Na Ljubljanskem gradu se je včeraj začel prvi PančFestival stand-up komedije. Festival naj bi se izvajal v notranjosti gradu, na prostem, vendar je vreme naredilo svoje, zaradi česar so nas morali prestaviti v dvorano Palacij, ter iz ene narediti dve predstavi – obe močno razprodani.

Včeraj je bila na sporedu prva od treh različnih zasedb, v kateri so nastopili Jure Murko, Mladen Pahovič, Boštjan GorencPižama, Lucija Ćirović in Perica Jerković.

Prvi me je presenetil Murko, edini od nastopajočih, ki ga še nikoli nisem videl v živo, ki je postregel z vrhunsko predstavo in ga od včeraj naprej uvrščam med top 10 slo stendaperjev.

Drugi me je presenetil Pahovič, ki je pokazal še precej boljšo predstavo, kot nazadnje na Velikem božičnem stand-upu, saj zaradi salv smeha sploh nisem več mogel gledati na oder.

Za Pižamo sem tako ali tako že vedel, da bom krepaval, zato me niti ni mogel presenetiti, a mu je to vseeno uspelo že takoj na začetku pri triku s kartami.

Pri Luciji sem pričakoval standardni nastop (Fata gor dol), ki je sicer za crknit, ampak ta včeraj pa je bil še milijonkrat boljši.

Zadnji je prišel Perica, ki pa je dokazal, da ima na lagerju še ogromno kvalitetnih for, ki v kombinaciji z njegovo izredno mimiko dajejo smehu nove dimenzije.

Skratka, če bo festival v naslednjih predstavah vsaj polovico toliko smešen, kot je bil včeraj, se močno bojim, da lahko dejansko umrem od smeha. Še galerija.

Comments:

4 Responses to “Panč – Festival stand-up komedije 2008 – 1. dan”