Zimski Panč 2010

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 31-01-2010

Geoff Boyz

Geoff Boyz kot De Niro

Po dvema poletnima stand-up festivaloma Panč, je pretekle dni na vrsto prišla še zimska verzija. Ta je bila malo drugačna, saj je potekala v zaprtih prostorih, ter na dveh koncih hkrati – v Ljubljani ter v Mariboru.

Uradno sta bila na sporedu sicer samo dva večera stand-up komedije, vendar pa je bil tako v Ljubljani, kot tudi v Mariboru na sporedu še predvečer, vendar na drugih lokacijah.

Na predvečeru so nas v SiTi Teatru v Ljubljani zabavali Ranko Babić, Pedja Bajović ter Mladen Pahović, v Jazz klubu Satchmo v Mariboru pa Miki Bubulj, Klemen Bučan, Perica Jerković ter Domagoj Pintarić. Tako prvi, kot tudi drugi večer, sta v Ljubljani potekala v Kinu Šiška, v Mariboru pa v Narodnem domu.

V Šiški so v petek nastopili Krešimir Rich, Lucija Ćirović, Ivan Šarić, Boštjan Gorenc – Pižama ter Geoff Boyz, v soboto pa Jure Murko, Marina Orsag, Klemen Mauhler, Barry Castagnola ter Vid Valič. Tisti, ki so v LJ nastopili v petek, so se Mariboru kazali v soboto, tisti, ki pa so bili v MB v petek, pa so bili pri nas v soboto. Vse večere sta bila povezovalca Andrej Težak – Tešky v LJ, ter Tin Vodopivec v MB.

Po koncu festivala so vtisi mešani. Za nekoga, ki veliko hodi na stand-up večere, kot to počnem jaz, je bilo vse skupaj že znano, razen nekaj svetlih izjem – Pižama, Murko ter Marina. Je pa res tudi to, da festival ni namenjen takšnim, kot sem sam, ampak vsem tistim, ki ne hodijo na posamične nastope standuperjev v klubih, ampak hočejo zaužiti vse naenkrat.

Najbolj me je definitivno nasmejal škotski Geoff Boyz, največje razočaranje pa je bil po mojem mnenju angleški Barry Castagnola. Slednji je namreč precejšni del nastopa sestavil s skopiranimi forami drugih komedijantov. Očitno je podcenjeval slovensko poznavanje tuje stand-up scene, kar je za komedijanta njegovega kova naravnost nedopustno.

Kar se pa same organizacije tiče pa lahko govorim same pohvale. Stvar je bila izpeljana na še višjem nivoju, kot letos poleti, pa čeprav se to zdi skoraj nemogoče. Govorim sicer samo za LJ, vendar ne dvomim, da je bilo v MB enako vrhunsko.

Še galerija.

Panč – Festival stand-up komedije 2008 – 1. dan

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 16-08-2008

Tagged Under : , ,

Perica kot Alenka Strnad

Perica kot Alenka Strnad

Na Ljubljanskem gradu se je včeraj začel prvi PančFestival stand-up komedije. Festival naj bi se izvajal v notranjosti gradu, na prostem, vendar je vreme naredilo svoje, zaradi česar so nas morali prestaviti v dvorano Palacij, ter iz ene narediti dve predstavi – obe močno razprodani.

Včeraj je bila na sporedu prva od treh različnih zasedb, v kateri so nastopili Jure Murko, Mladen Pahovič, Boštjan GorencPižama, Lucija Ćirović in Perica Jerković.

Prvi me je presenetil Murko, edini od nastopajočih, ki ga še nikoli nisem videl v živo, ki je postregel z vrhunsko predstavo in ga od včeraj naprej uvrščam med top 10 slo stendaperjev.

Drugi me je presenetil Pahovič, ki je pokazal še precej boljšo predstavo, kot nazadnje na Velikem božičnem stand-upu, saj zaradi salv smeha sploh nisem več mogel gledati na oder.

Za Pižamo sem tako ali tako že vedel, da bom krepaval, zato me niti ni mogel presenetiti, a mu je to vseeno uspelo že takoj na začetku pri triku s kartami.

Pri Luciji sem pričakoval standardni nastop (Fata gor dol), ki je sicer za crknit, ampak ta včeraj pa je bil še milijonkrat boljši.

Zadnji je prišel Perica, ki pa je dokazal, da ima na lagerju še ogromno kvalitetnih for, ki v kombinaciji z njegovo izredno mimiko dajejo smehu nove dimenzije.

Skratka, če bo festival v naslednjih predstavah vsaj polovico toliko smešen, kot je bil včeraj, se močno bojim, da lahko dejansko umrem od smeha. Še galerija.