LEELOOJAMAiS otvorili novo turnejo CCM

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 12-10-2007

Tagged Under : ,

Končno sem dočakal uradno otvoritev nove turneje LEELOOJAMAiS, živo predstavitev nove plošče Country Club Music in koncert s Christine. Kristino sem sicer slišal v živo že na 35-letnici Vala 202, vendar je bil tisto njen prvi nastop in to ne šteje. Včerajšnji koncert definitivno sodi med top 10 koncertov, ki sem jih kadarkoli videl.

V začetku je kazalo, da bo Cvetličarna bolj prazna kot ne, vendar se je kmalu po začetku preigravanja dodobra napolnila. Christine se je odrezala veliko bolje, kot sem pričakoval, pa nisem pričakoval malo. Vse pesmi z novega albuma so v živo zvenele še bolje, kot njihovi studijski duplikati. Zaradi povsem drugačne barve glasu, starih komadov pač ne more zapeti kot Lara, vendar tudi Lara ne bi mogla novih, tako kot jih Christine.

Ekipa se je ponovno odrezala bolje kot odlično. S postavo Rimc na bobnih, Ravbar na Saxu, Lopatič na synthu, Trobentar na kitari in Dagi na basu, se pač ne more pohvaliti vsaka skupina. Zvok je bil izvrsten, to so res glasbeniki v velikem pomenu besede.

Koncert so še dodatno začinili gostje. Najprej se je Kristinci pridružila Jadranka Juras, kot zamenjava za Aleksandro Kovač, ki ni mogla priti. Jadranke nikoli nisem preveč maral. Njena glasba me ni nikoli navdušila. Vedno sem mislil, da ima tisti soft vokal, s katerim pač nič ne moreš, zato snemaš butast pop brez vokalnega razpona. Ne mislim več tako. Tisto, kar sem slišal včeraj, je totalno spremenilo moje mnenje o njej. Še danes ne morem verjeti, da je ona res tako pela. Neverjetno.

Naslednji gosti so bili 30-članski zbor Perpetuum Jazzile in Six Pack Čukur. Več kot odlično, če le ne bi bilo na playback. Totalno pokvarilo sceno. Sicer je pa res zanimivo slišati, kako lahko z vokali zamenjaš vse inštrumente, pa komad zveni še bolje kot prej.

Da pa vse ne bi bilo tako pravljično, mi je ravno, ko sem obdelal zadnjo fotko, crknil iMac. Zakaj? Pojma nimam. To je pomenilo, da sem moral vse fotke še enkrat izbrati ter še enkrat obdelati, kar je pobralo nemalo dodatnega časa, pa še rezultati (zaradi nekalibriranega monitorja na leptopu) niso taki, kot bi morali biti. Vseeno – galerija.

UPDATE: Koncerta so se udeležili tudi nekateri blogerji. V prvi vrsti Anja, Vanja in pa BGH, s katerimi sem prišel, poročilo s koncerta pa lahko preberete še pri Maretu, deus.ex.mashini in Ireni. Res sovražim, ko folk piše o stvareh, o katerih nima pojma…

Comments:

19 Responses to “LEELOOJAMAiS otvorili novo turnejo CCM”