Laibach v Cvetličarni Mediapark

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 01-12-2007

V okviru svoje nove klubske turneje so Laibach prišli tudi kam drugam kot v istoimensko mesto – Ljubljano. Cvetličarna je bila spet napolnjena do zadnjega kotička, ni vsak dan koncert tujini najbolj znane slovenske glasbene skupine.

Sam sicer nisem kakšen velik ljubitelj njihove glasbe, vendar jih spoštujem že zaradi tega, ker so v tujini dejansko nekaj naredili iz sebe. Škoda, ker so Sloveniji tako slabo poznani, vendar mislim, da ob takšnem uspehu, ki ga uživajo, to niti ni več njihov namen.

Koncert se je začel z zanimivim introm, nato pa so Laibachi začeli preigravati ploščo Volk. Zaigrali so večino prirejenih himen, vendar pravi koncert se je začel šele v drugi polovici, ko so začeli igrati starejše hite. Takrat je v Cvetličarni res zavrelo.

Kar se tiče koncerta s tehničnega vidika, bi lahko rekel samo: “Zvok in slika, kot se šika”. Mislim, da tako kvalitetnega zvoka in tako lepe osvetlitve v Cvetličarni ni bilo, mogoče edinole na Eagles of Death Metal. Tudi lučkar je tokrat dejansko vedel zakaj so knofi na tisti ogromni plošči, za razliko od običajne Cvetličarske random osvetlitve.

Slabo je bilo poskrbljeno edino pred odrom; tam je sicer bila ograja, vendar se za njo ni mogel spraviti noben fotograf. Mogoče bi uspelo kakšnemu hrčku ali čivavi, vendar pa za karkoli večjega ni bilo prostora. Fotografov in kamermanov je tako ali tako mrgolelo, še najbolj zanimiv je bil pogled proti balkonu na začetku koncerta, kjer so se rdeče luči (na kamerah) prižigale kot na kakšni dirki Formule 1.

Za konec pa samo še link do galerije.

Comments:

8 Responses to “Laibach v Cvetličarni Mediapark”