Mortadeljada 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 27-03-2008

Tako kot lani, je Klub goriških študentov tudi letos organiziral Mortadeljado na Gospodarskem Razstavišču. Večer so na glavnem odru začeli Kennybal Smith, ki pa so žal igrali pred precej prazno dvorano.

V zadnjih dnevih pred dogodkom so zaradi Tinine operacije slepiča odpovedali Tabuji, zato je namesto njih žur začela Zablujena Generacija. V dobri uri so iz prazne dvorane naredili gužvo in poskrbeli za izvrstno vzdušje že takoj na začetku.

Za njimi je prišel TrIIIple, ki je malenkostno zamoril sceno, vendar je imel ob sebi dve plesalki, kateri sta poskrbeli, da fotografom ni bilo dolgčas. Na tem mestu bi rad poudaril, kaj lahko iz odličnega odra naredi slab lučkar.

Oder in postavitev včerajšnjega odra in vseh njegovih elementov je bila identična tistemu na RockIzzivu, kjer smo fotograi doživljali ekstaze ob super osvetlitvi. No, včeraj pa je za lučkarsko mizo očitno sedel prvi človek, ki je prišel mimo, ker je bila osvetlitev cel koncert katastrofalna. Slike so zato podpovprečne, pa še nobene uporabne slike plesalk nimam.

Da se vrnem nazaj na koncert – za TrIIIplom je bilo napovedano presenečenje, za katerim pa se je skrival nihče drug kot Gianni Rijavec. Če bi bilo normalno, bi organizator v glavo dobival vse, kar bi ljudstvu prišlo pod roke, včeraj pa je bilo 90% dvorane primorskega porekla, zaradi česar so Giannija sprejeli z ogromnim aplavzom in prepevanjem njegovih pesmi.

Sledili so legendarni Elvis Jackson, kateri pa vedno ustvarijo tak žur, ki ga ne more ustvariti nihče drug na naši sceni. Res velik RESPECT fantom iz Wajdowšne.

Večer so zaključili Kingston, ki so pa edini, ki se lahko približajo Elvisom po žuru, ki ga znajo ustvariti. Čeprav igrajo isti nastop zadnjih par let, vseeno iz ljudi spravijo toliko energije in žura, da jih je samo za občudovati.

Za konec le še povabilo v galerijo, sam pa upam, da bom danes dobil kaj spanja, ki mi ga kronično primanjkuje zadnje dni.

Comments:

8 Responses to “Mortadeljada 2008”