Adam @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 05-04-2009

Tagged Under : ,

Dado moli za dober koncert

Dado moli za dober koncert

Peti večer letošnjega Ortofesta v Orto Baru je zaznamoval prvi samostojen nastop skupine Adam. Lahko bi rekel, da je šlo za enega bolj pričakovanih koncertov tega Ortofesta, kar se je videlo tudi na odzivu medijev, ki je bil tokrat ogromen – fotografov je bilo skoraj preveč.

Adame sem prvič v živo videl na RSQ Launchu, kjer so me naravnost šokirali, zato je bil včerajšnji koncert tudi na mojem koledarju večkrat podčrtan in obkrožen.

Morda skupine ne poznate po imenu, skoraj gotovo pa poznate njihov komad Odnosi Med Srečnimi, ki je bil dve leti nazaj stalnica na slovenskih glasbenih postajah. Če pa ne poznate niti tega, pa 100% poznate vsaj enega od članov skupine. Adam namreč sestavljajo Damir Lisica (Dado) na vokalu, Anej Kočevar na basu, Peter Dekleva na kitari ter Gregor Jakac na bobnih.

Takoj ob prihodu me je prijetno presenetilo dejstvo, da so na playlisti izključno avtorski komadi in da jih je kar 16, kar je definitivno kazalo na to, da so bili Adam kar nekaj časa skupaj zaprti in pridno vadili ter delali komade.

Rezultat pa je več kot le viden – komadi so izvrstni, izvedba pa še milijon-krat boljša. Kako Deklevi uspe vse tiste zvoke spraviti iz njegove kitare, pa najbrž ni jasno nikomur razen njemu.

Skratka še enkrat bom zapisal isto, kot sem po njihovem prejšnjem koncertu: HOČEM PLATO ČIMPREJ!!!

Še galerija.

Comments:

Comments are closed.