Cvičkarija 2009 @ Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 23-04-2009

Tagged Under : , ,

Urša & Urška

Urša & Urša

V ljubljanskih Križankah se je, kot vsako leto, spet zgodil dolenjski praznik – Cvičkarija. Lani sem šel tja bolj kot ne zaradi Elevatorsev, letos pa sem šel kar tako, ker se mi ni dalo biti doma.

Kot na vseh podobnih prireditvah, se je tudi tukaj zbralo ogromno mladine samo z enim namenom – dejmo se ga napit. Pred Križankami je bilo tako že cel dan živahno, ko pa se je začel koncertni del, pa je vse okoli in okoli Križank bilo preplavljeno z mladino s kozarci cvička v roki.

Najprej me je skrbelo, da bodo ti ljudje zaradi kar konkretne vstopnine (9€) ostali zunaj, saj se koncertni prostor kar ni in ni napolnil.

Program so letos začeli Otium, ki so igrali za nekaj svojih fanov znotraj Križank in za morje ljudi izven njih. Sledila je stara znanka Mama Manka s svojimi Rock Otočec fanti.

Bolj konkreten del so na drugem, nekoliko višjem in od luči oddaljenim odrom, začeli Zlatko in skrčena ekipa Optimistov. Kot že nekajkrat v zadnjem času, so me tudi tokrat navdušili, škoda le, da je bilo vse skupaj še precej prazno.

Sledil je Zoran Predin, ki je prvi dobival pravi feedback od publike, saj se jih je nabralo že dovolj, poznavanje tekstov pa jim je šlo prav tako odlično od rok.

Letošnjo Cvičkarijo so zaključili veliki Dan D, katerih novi komadi se že prijemajo med ljudmi, tako da je na vsakem koncertu več odziva s strani publike, kar jim da (vidno) še dodatnega zaleta, da naredijo res odličen koncert.

Še galerija.

Comments:

3 Responses to “Cvičkarija 2009 @ Križanke”