Torul @ Orto

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-04-2011

Torul na Orto festu

Galerija.

 

Adam – Alfa @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 08-05-2010

Peter Dekleva

Dekleva pred razprodanim Ortom

Včeraj se je v Orto baru zgodila promocija za enega najbolj vročih albumov ta hip na slovenskem trgu – Alfa skupine Adam.

Naj na hitro povzamem, za tiste, ki ne veste, za kaj se gre. Adam je skupina, ki jo najbrž poznate po misterioznem video spotu Odnosi med srečnimi, s katerim so pred časom naredili pravo zmedo v slovenskem glasbenem prostoru. Nihče ni vedel, kdo so ta dekleta in kako lahko skupaj spravijo tak komad.

Prej ali slej se je vse razvedelo in Adam so nastopili v živo na RSQ Launchu in kasneje samostojno na lanskem Ortofestu. Obakrat sem bil nad njimi totalno navdušen in vedno napisal, da si želim čim prej poslušati vse to na plati.

Ko so se res začeli snemalni dnevi, so me fantje poklicali, če bi lahko prišel malo poslikati in posneti, kako poteka snemanje. Rezultat je najnovejši video spot za zadnji singl Otroci brzine. Res sem presenečen, kako nor in drugačen spot je nastal iz mojih posnetkov.

Poleg mene so snemali tudi sami in tako ustvarili enega bolj odmevnih internetnih glasbenih presežkov v našem prostoru – Alfablog. Tam si lahko ogledate nastajanje vsakega komada na plati posebej in dejansko pogledate v ozadje nastajanje takega izjemnega albuma.

Tako, zdaj veste, kdo in kaj so Adam, zato vas prepustim le še užitkom galerije.

Nina Osenar @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 03-02-2010

Nina Osenar

Nina je navdušila Orto

V Orto baru je bilo spet živo, saj je svoj debitantski album predstavila Nina Osenar. Kritiki z albumom sicer niso preveč navdušeni, a v Ortu je bila situacija povsem obrnjena – klub je bil namreč skoraj povsem poln.

Glasbeni prvenec MissUnderstood je nekdanja misica in Playboyevo dekle ustvarjala kar tri leta, k sodelovanju pa je povabila mnogo priznanih slovenskih glasbenikov.

Na odru so se ji včeraj pridružili še Mate Brodar na back vokalih in kitari, Bojan Zupančič na saksu, Ivo Rimc na bobnih, Jernej Kržič na basu ter Igor Matkovič na klaviaturah.

Kar se tiče samega zvoka, se je slišalo super, le vokala je bilo ob vsem nažiganju ostalih inštrumentov malce manj. Ne morem se odločiti ali je to dobro ali slabo, vendar vsekakor so se komadi v živo slišali zelo dobro.

Koncerta je bilo kar hitro konec, bisa ni bilo, prav tako pa ni bilo poklona publiki. Vem, da je bila to promocija, ki je bila v večji meri namenjena medijem, vendar vseeno bi se nam lahko poklonili v znak dobre volje.

Še galerija.

Omar @ Orto

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 09-01-2010

Omar Naber

Vidno razpoloženi Omar

Na predvečer rojstnega dne, sem se kaotičnim vremenskim razmeram navkljub odpravil v Orto, kjer je koncertiral Omar. Snega je bilo po cestah res preveč, standardna Orto “parkirišča” ob cesti pa so bila zaplužena.

Posledično sem koncert malenkostno zamudil, ampak nisem bil edini, saj se je lokal vztrajno polnil do nekje sredine koncerta. Končni obisk je bil precej večji, kot je katerikoli od nas pričakoval, tako da se je koncert res razživel.

Dober obisk se je poznal tudi na odru, saj so z vsakim dodatnim obiskovalcem, ki je vstopil v klub, v bandu dobili še več energije ter želje po dobrem špilu.

Če bi pogledali včerajšnjo publiko z vidika manjšin, potem smo definitivno zmagovalci fotografi. Že tako nas je bilo precej, potem pa se nam je pridružil še Trkaj.

Poleg odličnega “železnega repertoarja”, smo na koncertu lahko slišali kar nekaj novih melodij, ki jih bomo kaj kmalu lahko slišali na novem albumu.

Skratka, res dober špil. Galerija in pa wannabe videospot za Stop.

P.S.: Tole je točno 500. post na tem blogu.

Anavrin – Atopic @ Orto

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 05-12-2009

Dado v elementu

Dado v elementu

V Orto baru je včeraj skupina Anavrin predstavila svoj nov album, ki smo ga pričakovali že dolgo dolgo dolgo časa. Album sliši na ime Atopic in je zelo zanimiv mix različnih glasbenih variacij rocka.

Koncert so začeli malo pred 23. uro in v dobri uri predstavili najboljše komade, ki jih premorejo – tako z nove, kot tudi s prejšnje plate.

Skupini v postavi Matej Selan (bobni), Anej Kočevar (bas), Marko Lavrič (kitara), Anže Hvale (kitara), Damir Lisica (vokal) in Grega Nahtigal (synth, posebni efekti), se je za en komad pridužil še pevec world :: withinJan Jenko.

Kljub manjšim tehničnim težavam s kitaro, je bil koncert fenomenalen. Sploh smo bili srečni fotografi, ker smo (vsaj zase lahko rečem) prvič res uživali v fotografiranju v Ortu. Luč je bila odlična in zelo zanimiva, kar je omogočalo precej bolj svobodno in izvirno slikanje, kot ponavadi.

Galerija.