Četrta obletnica bloga

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 25-12-2009

Tagged Under : ,

mr foto logo

MR-foto logotip

Da, res je. Že štiri leta smetim globalno omrežje s svojim blogom. Začelo se je čisto iz fore biti trendy, nadaljevalo pa vedno bolj resno v smeri fotografije. Letošnje leto si bom prav gotovo dobro zapomnil, saj se je zgodilo toliko lepih stvari, da sploh ne vem, kje bi začel.

Dal sem si izdelati logotip (na levi) in v skladu s tem prenovil vstopno stran, ter naročil brandane vizitke. Slednji potezi je sledila omemba na uradnem MOO blogu. Tako čast sem še ne dolgo nazaj lahko le sanjal in še danes čisto ne dojamem, kako sem se lahko uvrstil med tisto elito dizajnerjev in fotografov, katerih izdelke objavljajo tam.

Kar se tiče fotografije, sem se letos še več posvečal partyjem (Sharam, Funkagenda, Valentino Kanzyani, Pacha, Dave Clarke, Škisova tržnica, Dan Elektronike, Richie Hawtin, David Morales, Tiësto, Umek, Steve Angello, The Shapeshifters, Rush, Pete Tong, Eric Prydz, Cocoon,…), kot koncertom (Angee, The Rasmus, Obduction, Eagles of Death Metal, Holder, Elvis Jackson, Wanted, The Subways, LEELOOJAMAiS, Omar, Adam, The Stroj, Slon in Sadež, Zablujena generacija, Da Phenomena, Zlatko in Optimisti – tudi izštekani, I.C.E., Big Foot Mama, The Killers, Magnifico, Firefly, Joss Stone, Slovenska popevka, September, Sin Story, Nick Oliveri, Anavrin, Air,…), bolj ali manj zato, ker na domači koncertni sceni ni skoraj nič novega, tuji zvezdniki pa prihajajo z nekajletno zamudo, čemur sledi da koncerte odpovejo zaradi premalo zanimanja. Veliko se je dogajalo tudi na področju humorja – ker sem tako rekoč uradni fotograf Impro lige, fotk iz tam ne objavljam več, ker bi bilo preveč spamersko, objavljam pa iz povsod drugod (Kamnik, Banzaaaj, Panč, Buchanologija, Michael Winslow, Spopad generacij, Marcel Lucont, StendAp, Perica Jerković, Salome,…).

Kot sem napovedal lani, sem se zaradi novega fotoaparata vrgel tudi v video vode, čemur je sledila tudi prvoaprilska potegavščina. Sprva še v standardni definiciji (ParizEagles of Death MetalElvis JacksonLLJ ft. SkočirŠkisova tržnicaDan ElektronikeBig Foot Mama,The Killers,…), kasneje pa že v trendy visoki ločljivosti oz. HD (Magnifico na pripravah ter na koncertuDavid MoralesTiëstoThe ProffesorsExitUmekSeptemberSteve AngelloMarcel LucontRushNick OliveriAdam,…).

Največji dogodek letošnjega leta, ki me je spremenil tako osebnostno, kot fotografsko, je prav gotovo festival Exit. Vsi so mi vedno govorili, kako je super ter oh in sploh, vendar dokler tega ne doživiš v živo, sploh ne moreš verjeti. Toliko ljudi, tako dober vibe, takšni glasbeniki, tako prijazni domačini, tako ugodne cene,…, vse je naravnost odlično. Če imate časa samo za eno galerijo, potem si oglejte Exit galerijo.

Za konec vam le še enkrat zaželim vesel božič ter srečno, zdravo in uspešno novo leto.

Comments:

14 Responses to “Četrta obletnica bloga”