Adam – Alfa @ Orto bar

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 08-05-2010

Peter Dekleva

Dekleva pred razprodanim Ortom

Včeraj se je v Orto baru zgodila promocija za enega najbolj vročih albumov ta hip na slovenskem trgu – Alfa skupine Adam.

Naj na hitro povzamem, za tiste, ki ne veste, za kaj se gre. Adam je skupina, ki jo najbrž poznate po misterioznem video spotu Odnosi med srečnimi, s katerim so pred časom naredili pravo zmedo v slovenskem glasbenem prostoru. Nihče ni vedel, kdo so ta dekleta in kako lahko skupaj spravijo tak komad.

Prej ali slej se je vse razvedelo in Adam so nastopili v živo na RSQ Launchu in kasneje samostojno na lanskem Ortofestu. Obakrat sem bil nad njimi totalno navdušen in vedno napisal, da si želim čim prej poslušati vse to na plati.

Ko so se res začeli snemalni dnevi, so me fantje poklicali, če bi lahko prišel malo poslikati in posneti, kako poteka snemanje. Rezultat je najnovejši video spot za zadnji singl Otroci brzine. Res sem presenečen, kako nor in drugačen spot je nastal iz mojih posnetkov.

Poleg mene so snemali tudi sami in tako ustvarili enega bolj odmevnih internetnih glasbenih presežkov v našem prostoru – Alfablog. Tam si lahko ogledate nastajanje vsakega komada na plati posebej in dejansko pogledate v ozadje nastajanje takega izjemnega albuma.

Tako, zdaj veste, kdo in kaj so Adam, zato vas prepustim le še užitkom galerije.

Comments:

2 Responses to “Adam – Alfa @ Orto bar”