Anavrin – Atopic @ Orto

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 05-12-2009

Dado v elementu

Dado v elementu

V Orto baru je včeraj skupina Anavrin predstavila svoj nov album, ki smo ga pričakovali že dolgo dolgo dolgo časa. Album sliši na ime Atopic in je zelo zanimiv mix različnih glasbenih variacij rocka.

Koncert so začeli malo pred 23. uro in v dobri uri predstavili najboljše komade, ki jih premorejo – tako z nove, kot tudi s prejšnje plate.

Skupini v postavi Matej Selan (bobni), Anej Kočevar (bas), Marko Lavrič (kitara), Anže Hvale (kitara), Damir Lisica (vokal) in Grega Nahtigal (synth, posebni efekti), se je za en komad pridužil še pevec world :: withinJan Jenko.

Kljub manjšim tehničnim težavam s kitaro, je bil koncert fenomenalen. Sploh smo bili srečni fotografi, ker smo (vsaj zase lahko rečem) prvič res uživali v fotografiranju v Ortu. Luč je bila odlična in zelo zanimiva, kar je omogočalo precej bolj svobodno in izvirno slikanje, kot ponavadi.

Galerija.

Tretja obletnica bloga

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 25-12-2008

Looking into the past (Foto: Marta Lamovšek)

Oziranje v preteklost (Foto: Marta Lamovšek)

Tako je, točno1 3 leta že onesnažujem svetovni splet s svojimi nesmisli in fotografijami. Letošnje leto je bilo (po pričakovanjih) še bolj aktivno kot prvo ali drugo.

Na računalniškem področju se je zgodilo precej novega – Bill Gates se je dokončno poslovil, Apple je predstavil MacBook Air, iPhone SDK in nov iPhone (ki sem si ga kasneje tudi privoščil), iMac je praznoval 10 let, poslovil se je SLO Reactor,…

Prav tako se je precej novega dogajalo tukaj – naredil sem novo intro stran, novo temo (tudi za iPhone), izdelal sem si nove vizitke (dvakrat), zamenjal hosting, nadgradil na WordPress 2.7, ter še in še.

To leto me je zaznamovalo tudi fotografsko, saj sem vse manj hodil po koncertih, vse več pa po partyjih. To seveda ne pomeni, da me na koncertih ni bilo nič – spet sem bil praktično povsod. Od večjih eventov (EMA, Ski legends, X-plosion of fun, Mortadeljada, Cvičkarija, Škisova tržnica, Teden mladih, Pozdrav poletju, Capris, Vesolje veselja, Noč radia Belvi, Ritem mladosti, Slovenska popevka, Bruc,…), manjših eventov (15 let radia Hit, Orto Smart XpressMusic, Lovro Ravbar Quartet, Murat & Jose, Šourock, RSQ Launch, Niet, Jinx, Rock za prihodnje generacije, Super Dogodek, Bajaga, Revolute, Magnifico, Anavrin, Kifl fešta, Zlatko,…), kot tudi nekaterih eventov v tujini (Newcomer, Avril Lavigne).

Partyji so se začeli z Dnevom Elektronike, v AG je prišel Bob Sinclair, v moji neposredni bližini se je zgodil Woodshock, pri morju DiscoNautica, Hrvati so na Pagu gostili Tiësta, v Gorenji vasi so si zamislili svoj Electronic event, v Dornberku so imeli Stars Gathering, v Tivoliju se je odvijal Žur z razlogom, v Kranju že druga Buchanologija, za noč čarovnic smo obujali Dr. Silvana, v Slovenijo je prišel eden najpopularnejših pop house glasbenikov tega leta David Guetta,Umek je v InBoxu priredil dvodnevni event ob 15 letnici svojega udejstvovanja, Blogorola je praznovala prvo obletnico v K4, Ambasada Gavili pa že trinajsto.

Leto so zaznamovali tudi videi lastne produkcije, ki jih je bilo veliko več, kot prejšnja leta. Dvakrat sem se odpravil k Da Phenomeni gledat, kako nastaja nova plata, pred kratkim pa sem jih obiskal še pri pripravah za promocijo. Obiskal sem tudi Ravbarja v Brežicah, ki je delal na svojem prvencu Rush Hour, posnel eno in edino Avril Lavigne, ko je nastopala v sosednji Avstriji, ter na YouTubu presegel 99.999 ogledov.

Zgodilo se je še marsikaj lepega in zanimivega, o čemer pa na blogu nisem pisal, marveč sem pisal po Koornku, Facebooku in podobnih social straneh, katerim sem se v glavnem pridružil letos.

Po dolgotrajnem gledanju in pisanju o vsem, kar sem napisal preteklo leto, komaj čakam, da se začne novo. To se bo že takoj začelo z veliko nadgradnjo v moji fotografski torbi, posledično pa upam, da tudi z nadgradnjo v kvaliteti slik (in videov?).

Srečn’ga pa zdrav’ga še enkrat!

  1. prvi post je bil objavljen 25.12.2005 18:43, tale pa 25.12.2008 18:43 []

Anavrin in world::within v Ortu

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-12-2008

Tagged Under : ,

Dado v akciji

Dado v akciji

Na Janovo povabilo sem včeraj po dolgem času prišel spet v Orto bar, kjer se je odvijal koncert njegove skupine world::within in pa skupine Anavrin.

Glavni razlog za ta koncert je bila promocija novega singla/videospota Anavrinov – Gola, zaradi česar so slednji s sabo privlekli še nekaj dodatnih luči, ki naj bi izboljšale sicer klavrno osvetlitev v Ortu.

Žal so z veliko premočnimi lučmi zadaj (backlighti) in default Orto lučmi spredaj (frontlighti) prej dosegli kontra učinek, saj so bile razmere za slikanje skoraj nemogoče. Svoje je dodala še mašinca za meglo, ki je z neverjetno intenzivnostjo na momente desni del publike odrezala od odra.

Kljub temu pa je bil koncert več kot izvrsten. Še v nezapolnjenem Ortu so w::w totalno razturali sceno, Anavrini pa so do konca nabitemu Ortu ponudili maksimalno, kar se ponuditi da – poleg starih uspešnic (Pri filozofiji, Better U,…), priredb (Enjoy the Silence, For You,…), ter novega singla Gola, so predstavili še nekaj komadov, ki jih bomo lahko kaj kmalu poslušali na novem albumu.

Za konec še galerija pri meni in na Facebooku.

RSQ Launch

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 23-05-2008

Tagged Under : ,

Kot sem napovedal, se je v Gali Hali včeraj zgodil RSQ Launch koncert. Za 4,5€ se je dalo kupiti najbolje zdizajnirano glasbeno revijo pri nas, zaraven, ki na 66 straneh prinaša ogromno zanimive vsebine, zraven pa pride še CD Sphericube – Jugda. Revijo lahko kupite še 24.5. v Mariboru in Luciji, ter 28.5. v KUDu FP, ali pa jo naročite na dom.

Koncert so začeli Adam. Band z odlično zasedbo – Dado in Anej iz Anavrinov, ter Zava in Dekleva iz Srečne mladine. Nekateri ste že slišali za njihov komad Odnosi med srečnimi, katerega videospot je prinesel precej zanimanja okoli te skupine.

Koncert je bil odličen, glasba zelo dobra, komaj čakam, da stvar doživi svojo pravo podobo na enem albumu, da lahko v komade pridejo vsi detajli.

Po nekajminutni pavzi so nadaljevali Sphericube, ki so uživali švohotno rdečo luč, saj je zadaj tekla videoprojekcija. Brez fleša tokrat ni šlo, zato nisem prav dolgo stal pod odrom. Pa še glasba ni ravno moj stil, čeprav ne dvomim, da gre za kvalitetno glasbo, saj je veliko gledalcev vidno uživalo.

Še galerija.

RSQlive koncert

Filed Under (Koncerti) by MR Foto on 20-05-2008

Tagged Under :

RSQ is going live. Od zdaj naprej tudi v tiskani različici!!! Dogodek bomo proslavili 22.5. z live koncertom v Gali Hali. Da pa ne bom vsega pisal, pa kar povzetek iz PRESS napovednika:

Ob prvem letu delovanja spletne glasbene revije RSQ na www.rsqmag.com izide posebna tiskana številka RSQ-ja! Posebno številko, ki bo med drugim vsebovala tudi pregled petdesetih najboljših albumov v samostojni Sloveniji, po izboru RSQ ekipe, bo ekskluzivno krasila še prva zgoščenka prekmurskih Sphericube, poimenovana Jugda. Revijo bo prvič možno kupiti prav 22. in 24. maja na RSQ koncertih, kjer bodo svoj prvenec predstavili Sphericube, svoje čisto prve koncerte pa bodo odigrali Adam, katerih videospot Odnosi med srečnimi ste že imeli priložnost videti, tako v RSQ-ju kot tudi na televziji.

Sphericube so prekmurska zasedba katere prvenec je pričakovan že dolgo časa, a prihaja šele po dveh letih, predvsem zaradi njihove natančnosti, ki jih spremlja na glasbeni poti. Njihov glasbeni svet je katarzični prostor brez pravil in se giblje od nežnih melodij preko stopnjevanj do zapletenih manevrov, ki pograbijo poslušalca. Tako pričakovani album bo končno izšel, a zopet na drugačen način: v paketu z glasbeno revijo. Njihova glasba se je v letih močno spremenila, korenine pa ostajajo, Sphericube se razvijajo in vedno znova navdušujejo z novimi elementi, ki jih vnašajo v svojo glasbo.

Adam so bend okoli katerega je v zadnjem letu zaokrožilo ogromno govoric. Po tem, ko so posneli videospot v katerem so namesto njih igrala mlada dekleta so se ljudje začeli spraševati če so to res ona. Verjela jim je celo Jadranka Juras, ki je Adam kontaktirala saj je hotela njihovo pevko povabiti k svojemu novemu projektu. No pevka je v resnici pevec Dado, ki ga poznamo iz Anavrin, na basu se mu pridružuje še sobendaš iz Anavrin Anej, bobni zvenijo pod udarci Zave (Srečna mladina, Gušti in Polona), za kitarske vložke pa skrbi eden prepoznavnejših kitaristov Slovenije, Peter Dekleva (Srečna mladina, Gušti in Polona).

LP, RSQ

Se vidimo!