Prva petletka

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 25-12-2010

Tagged Under : ,

mr.si

Nova domena mr.si

Leto je naokoli in čas je za tradicionalni povzetek leta (2006, 2007, 2008, 2009). Kar ne morem verjeti, da pišem blog že zadnjih 5 let. Pol desetletja, ki me je povsem spremenil. Kdo bi si mislil, da bom takrat 17-letni mulc delal to, kar počnem dandanes. Jaz zagotovo ne.

Pa da ne bi preveč filozofiral – najpomembnejša stvar, ki se je zgodila letos, je skoraj zagotovo nova domena – mr.si. Že od nekdaj sem si želel imeti “kul” domeno in to je “as cool as it gets”, še posebno, ker se me je nadimek “mister foto” kar prijel. Čeprav mr predstavlja inicialki Miha Rekar, pa vseeno.

Žal je bil ta blog letos malce zapostavljen, saj sem naredil najmanj prispevkov do zdaj (vključno s tem le 51). Razlogov je več, glavni je predvsem ta, da za manjše dogodke ne pišem več prispevkov, ampak največkrat le objavim galerijo na Facebooku.

Sem pa zato že marca začel objavljati za vse, ki ne govorijo slovensko, saj je Slovenija pač premajhna. Nastal je moj Tumblr, ki je precej bolj obiskan, kot sem pričakoval, za kar sem zelo vesel.

Podobno, kot lani, je bilo tudi letošnje leto na splošno zelo zanimivo. Vrhunec leta je bil definitivno biti del ekipe uradnih fotografov na Springten-u. Takoj za tem pa Exit 2010 in Urban Art Forms Festival 2010. Te dogodki so se mi res zapisali globoko v srce in mi dali energijo, da še naprej z vsem srcem delujem na tej sceni.

Seveda pa se je precej dobrega dogajalo tudi v Sloveniji – pokrival sem kar nekaj partyjev: Ferry Corsten, Umek & Valentino Kanzyani, Morales, Freemasons, Roger Sanchez, The Ultimate Seduction, Dance Republic – Revolution, Škisova tržnica, Dan Elektronike, Dance Republic – Revelation, Armin van Buuren, Žur z razlogom – Umek & Carl Cox, Sven Väth, Famous with Mark Knight, Beatz & Freakz, Chris Liebing, Equinox, Famous with Freemasons, in David Guetta.

Na koncertni sceni sem bil letos še manj aktiven, kot lani, pa vseeno se jih je nabralo kar nekaj: Magnifico, Omar, Nina Osenar, Tabu, Zlatko in Optimisti, Billysi, Mortadeljada, Adam, Florence And The Machine, Kingston, Gossip, Slon in Sadež, Ritem mladosti, Neisha ter Žur z razlogom – MGMT.

Z drugih področij so bili zanimivi še: Zimski Panč, Trans Slovenija – Winter Edition, Viktorji, Luža, Ian Stone, Panč ter Spopad Generacij. Kot že omenjeno, je bilo poleg tega še cel kup drugih manjših dogodkov, katerih slike pa so svoje trenutke slave doživele na Facebooku, na uradnih spletnih straneh teh dogodkov, ali pa so bile za povsem privatno rabo.

Za konec upam, da bo poleg spremembe domene, ta stran doživela še kakšne novosti, a to je tema za drugič. Še enkrat pa vam želim vesele praznike in vse najlepše v novem letu!

Četrta obletnica bloga

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 25-12-2009

Tagged Under : ,

mr foto logo

MR-foto logotip

Da, res je. Že štiri leta smetim globalno omrežje s svojim blogom. Začelo se je čisto iz fore biti trendy, nadaljevalo pa vedno bolj resno v smeri fotografije. Letošnje leto si bom prav gotovo dobro zapomnil, saj se je zgodilo toliko lepih stvari, da sploh ne vem, kje bi začel.

Dal sem si izdelati logotip (na levi) in v skladu s tem prenovil vstopno stran, ter naročil brandane vizitke. Slednji potezi je sledila omemba na uradnem MOO blogu. Tako čast sem še ne dolgo nazaj lahko le sanjal in še danes čisto ne dojamem, kako sem se lahko uvrstil med tisto elito dizajnerjev in fotografov, katerih izdelke objavljajo tam.

Kar se tiče fotografije, sem se letos še več posvečal partyjem (Sharam, Funkagenda, Valentino Kanzyani, Pacha, Dave Clarke, Škisova tržnica, Dan Elektronike, Richie Hawtin, David Morales, Tiësto, Umek, Steve Angello, The Shapeshifters, Rush, Pete Tong, Eric Prydz, Cocoon,…), kot koncertom (Angee, The Rasmus, Obduction, Eagles of Death Metal, Holder, Elvis Jackson, Wanted, The Subways, LEELOOJAMAiS, Omar, Adam, The Stroj, Slon in Sadež, Zablujena generacija, Da Phenomena, Zlatko in Optimisti – tudi izštekani, I.C.E., Big Foot Mama, The Killers, Magnifico, Firefly, Joss Stone, Slovenska popevka, September, Sin Story, Nick Oliveri, Anavrin, Air,…), bolj ali manj zato, ker na domači koncertni sceni ni skoraj nič novega, tuji zvezdniki pa prihajajo z nekajletno zamudo, čemur sledi da koncerte odpovejo zaradi premalo zanimanja. Veliko se je dogajalo tudi na področju humorja – ker sem tako rekoč uradni fotograf Impro lige, fotk iz tam ne objavljam več, ker bi bilo preveč spamersko, objavljam pa iz povsod drugod (Kamnik, Banzaaaj, Panč, Buchanologija, Michael Winslow, Spopad generacij, Marcel Lucont, StendAp, Perica Jerković, Salome,…).

Kot sem napovedal lani, sem se zaradi novega fotoaparata vrgel tudi v video vode, čemur je sledila tudi prvoaprilska potegavščina. Sprva še v standardni definiciji (ParizEagles of Death MetalElvis JacksonLLJ ft. SkočirŠkisova tržnicaDan ElektronikeBig Foot Mama,The Killers,…), kasneje pa že v trendy visoki ločljivosti oz. HD (Magnifico na pripravah ter na koncertuDavid MoralesTiëstoThe ProffesorsExitUmekSeptemberSteve AngelloMarcel LucontRushNick OliveriAdam,…).

Največji dogodek letošnjega leta, ki me je spremenil tako osebnostno, kot fotografsko, je prav gotovo festival Exit. Vsi so mi vedno govorili, kako je super ter oh in sploh, vendar dokler tega ne doživiš v živo, sploh ne moreš verjeti. Toliko ljudi, tako dober vibe, takšni glasbeniki, tako prijazni domačini, tako ugodne cene,…, vse je naravnost odlično. Če imate časa samo za eno galerijo, potem si oglejte Exit galerijo.

Za konec vam le še enkrat zaželim vesel božič ter srečno, zdravo in uspešno novo leto.

Tretja obletnica bloga

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 25-12-2008

Looking into the past (Foto: Marta Lamovšek)

Oziranje v preteklost (Foto: Marta Lamovšek)

Tako je, točno1 3 leta že onesnažujem svetovni splet s svojimi nesmisli in fotografijami. Letošnje leto je bilo (po pričakovanjih) še bolj aktivno kot prvo ali drugo.

Na računalniškem področju se je zgodilo precej novega – Bill Gates se je dokončno poslovil, Apple je predstavil MacBook Air, iPhone SDK in nov iPhone (ki sem si ga kasneje tudi privoščil), iMac je praznoval 10 let, poslovil se je SLO Reactor,…

Prav tako se je precej novega dogajalo tukaj – naredil sem novo intro stran, novo temo (tudi za iPhone), izdelal sem si nove vizitke (dvakrat), zamenjal hosting, nadgradil na WordPress 2.7, ter še in še.

To leto me je zaznamovalo tudi fotografsko, saj sem vse manj hodil po koncertih, vse več pa po partyjih. To seveda ne pomeni, da me na koncertih ni bilo nič – spet sem bil praktično povsod. Od večjih eventov (EMA, Ski legends, X-plosion of fun, Mortadeljada, Cvičkarija, Škisova tržnica, Teden mladih, Pozdrav poletju, Capris, Vesolje veselja, Noč radia Belvi, Ritem mladosti, Slovenska popevka, Bruc,…), manjših eventov (15 let radia Hit, Orto Smart XpressMusic, Lovro Ravbar Quartet, Murat & Jose, Šourock, RSQ Launch, Niet, Jinx, Rock za prihodnje generacije, Super Dogodek, Bajaga, Revolute, Magnifico, Anavrin, Kifl fešta, Zlatko,…), kot tudi nekaterih eventov v tujini (Newcomer, Avril Lavigne).

Partyji so se začeli z Dnevom Elektronike, v AG je prišel Bob Sinclair, v moji neposredni bližini se je zgodil Woodshock, pri morju DiscoNautica, Hrvati so na Pagu gostili Tiësta, v Gorenji vasi so si zamislili svoj Electronic event, v Dornberku so imeli Stars Gathering, v Tivoliju se je odvijal Žur z razlogom, v Kranju že druga Buchanologija, za noč čarovnic smo obujali Dr. Silvana, v Slovenijo je prišel eden najpopularnejših pop house glasbenikov tega leta David Guetta,Umek je v InBoxu priredil dvodnevni event ob 15 letnici svojega udejstvovanja, Blogorola je praznovala prvo obletnico v K4, Ambasada Gavili pa že trinajsto.

Leto so zaznamovali tudi videi lastne produkcije, ki jih je bilo veliko več, kot prejšnja leta. Dvakrat sem se odpravil k Da Phenomeni gledat, kako nastaja nova plata, pred kratkim pa sem jih obiskal še pri pripravah za promocijo. Obiskal sem tudi Ravbarja v Brežicah, ki je delal na svojem prvencu Rush Hour, posnel eno in edino Avril Lavigne, ko je nastopala v sosednji Avstriji, ter na YouTubu presegel 99.999 ogledov.

Zgodilo se je še marsikaj lepega in zanimivega, o čemer pa na blogu nisem pisal, marveč sem pisal po Koornku, Facebooku in podobnih social straneh, katerim sem se v glavnem pridružil letos.

Po dolgotrajnem gledanju in pisanju o vsem, kar sem napisal preteklo leto, komaj čakam, da se začne novo. To se bo že takoj začelo z veliko nadgradnjo v moji fotografski torbi, posledično pa upam, da tudi z nadgradnjo v kvaliteti slik (in videov?).

Srečn’ga pa zdrav’ga še enkrat!

  1. prvi post je bil objavljen 25.12.2005 18:43, tale pa 25.12.2008 18:43 []

13. obletnica Ambasade Gavioli

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 21-12-2008

Kok je nam fletn...

Kok je nam fletn...

Tako je, letos mineva že 13-o leto, odkar deluje Ambasada Gavioli in če gre verjeti govoricam, je to žal zadnja obletnica, ki smo jo tu praznovali.

Ta velik praznik je v roke vzela ekipa Fetch The Vibe, ki je v goste poklicala nemško založbo Cocoon – vrtela sta namreč Sven Väth in Johannes Heil, za ogrevanje in podaljšanje žura pa je poskrbel kar “domači” Valentino Kanzyani (Jesus Loved You). Seveda je bilo živahno tudi na drugem flooru – tam je bil še en “Jezusovec” Tomy DeClerque, glavna zvezda tam pa je bil David Sanchez.

Podobno kot na Guetti, nas je spet pričakala nenormalna gužva pred vhodom. Tokrat smo (tisti na guest listi!!!) za vstop čakali dobro uro in pol, ko pa smo se enkrat primajali noter, pa je bila pred garderobo še ena takšna vrsta. Tokrat me je zelo pozitivno presenetil vodja varnostnikov, ki mi je dovolil, da garderobo pustim kar v privat prostorih in mi tako ni bilo potrebno čakati v še eni grozni vrsti. Tudi na plesišču je bila precejšnja gužva, zato je bilo premikanje po njem zelo oteženo.

Razen teh dejstev, pa je bilo včeraj NORO. Res odličen žur, Sven res ve, kako se stvari streže.

Še galerija.