Woodshock @ Zeleni gaj

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 28-06-2009

Love is in the woods

Love is in the woods

Leto je naokoli in spet je bil na sporedu Woodshock. Zaradi novo zgrajenega prelepega golf igrišča v bližini moje hiše, kjer se je elektronski festival pod zvezdami odvijal do zdaj, so ga bili organizatorji prisiljeni premakniti drugam in zato se je letos zgodil v bližini vasi Dornberk v open-air diskoteki Zeleni gaj.

Za razliko od lanskih treh floorov, sta bila tokrat samo dva – na manjšem so se vrteli schranz “ritmi”, na večjem pa eksperimentalni techno približki. Nikoli v življenju si nisem mislil, da bom to izrekel, ampak na schranzu mi je bilo najboljše, pa ne zato, ker bi bilo tam tako dobro, ampak zato, ker me je Jeff Mills, ki je kot glavna zvezda večera vrtel na glavnem odru, totalno razočaral.

Glasba, ki jo je vrtel Jeff, je bila še najbolj podobna kakšni iz sci-fi filmov B produkcije. Dejansko nisem vedel, za kaj se gre in v katero zvrst bi to lahko uvrstil. Preden sem šel dol sem si namreč pogledal nekaj njegovih live nastopov in prav vsi so mi bili super, tole včeraj pa…polom.

Tudi na splošno se mi je zdelo, da samo vzdušje festivala ni niti približno enako temu, kar je nekoč bilo. Woodshock pač mora biti v gozdu, kakor mu veleva že ime samo.

Še galerija.

Tretja obletnica bloga

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 25-12-2008

Looking into the past (Foto: Marta Lamovšek)

Oziranje v preteklost (Foto: Marta Lamovšek)

Tako je, točno1 3 leta že onesnažujem svetovni splet s svojimi nesmisli in fotografijami. Letošnje leto je bilo (po pričakovanjih) še bolj aktivno kot prvo ali drugo.

Na računalniškem področju se je zgodilo precej novega – Bill Gates se je dokončno poslovil, Apple je predstavil MacBook Air, iPhone SDK in nov iPhone (ki sem si ga kasneje tudi privoščil), iMac je praznoval 10 let, poslovil se je SLO Reactor,…

Prav tako se je precej novega dogajalo tukaj – naredil sem novo intro stran, novo temo (tudi za iPhone), izdelal sem si nove vizitke (dvakrat), zamenjal hosting, nadgradil na WordPress 2.7, ter še in še.

To leto me je zaznamovalo tudi fotografsko, saj sem vse manj hodil po koncertih, vse več pa po partyjih. To seveda ne pomeni, da me na koncertih ni bilo nič – spet sem bil praktično povsod. Od večjih eventov (EMA, Ski legends, X-plosion of fun, Mortadeljada, Cvičkarija, Škisova tržnica, Teden mladih, Pozdrav poletju, Capris, Vesolje veselja, Noč radia Belvi, Ritem mladosti, Slovenska popevka, Bruc,…), manjših eventov (15 let radia Hit, Orto Smart XpressMusic, Lovro Ravbar Quartet, Murat & Jose, Šourock, RSQ Launch, Niet, Jinx, Rock za prihodnje generacije, Super Dogodek, Bajaga, Revolute, Magnifico, Anavrin, Kifl fešta, Zlatko,…), kot tudi nekaterih eventov v tujini (Newcomer, Avril Lavigne).

Partyji so se začeli z Dnevom Elektronike, v AG je prišel Bob Sinclair, v moji neposredni bližini se je zgodil Woodshock, pri morju DiscoNautica, Hrvati so na Pagu gostili Tiësta, v Gorenji vasi so si zamislili svoj Electronic event, v Dornberku so imeli Stars Gathering, v Tivoliju se je odvijal Žur z razlogom, v Kranju že druga Buchanologija, za noč čarovnic smo obujali Dr. Silvana, v Slovenijo je prišel eden najpopularnejših pop house glasbenikov tega leta David Guetta,Umek je v InBoxu priredil dvodnevni event ob 15 letnici svojega udejstvovanja, Blogorola je praznovala prvo obletnico v K4, Ambasada Gavili pa že trinajsto.

Leto so zaznamovali tudi videi lastne produkcije, ki jih je bilo veliko več, kot prejšnja leta. Dvakrat sem se odpravil k Da Phenomeni gledat, kako nastaja nova plata, pred kratkim pa sem jih obiskal še pri pripravah za promocijo. Obiskal sem tudi Ravbarja v Brežicah, ki je delal na svojem prvencu Rush Hour, posnel eno in edino Avril Lavigne, ko je nastopala v sosednji Avstriji, ter na YouTubu presegel 99.999 ogledov.

Zgodilo se je še marsikaj lepega in zanimivega, o čemer pa na blogu nisem pisal, marveč sem pisal po Koornku, Facebooku in podobnih social straneh, katerim sem se v glavnem pridružil letos.

Po dolgotrajnem gledanju in pisanju o vsem, kar sem napisal preteklo leto, komaj čakam, da se začne novo. To se bo že takoj začelo z veliko nadgradnjo v moji fotografski torbi, posledično pa upam, da tudi z nadgradnjo v kvaliteti slik (in videov?).

Srečn’ga pa zdrav’ga še enkrat!

  1. prvi post je bil objavljen 25.12.2005 18:43, tale pa 25.12.2008 18:43 []

Woodshock 2008

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 29-06-2008

Tagged Under : , ,

Steve Angello

Včeraj se je kake 2 kilometra od mene stran odvijal en največjih open-air elektronskih dogodkov v Sloveniji – Woodshock. Vse skupaj se je začelo že ob 3-eh popoldne, vendar sem se (k sreči) malo zaklepetal na Zbiljah, zaradi česar sem v gmajno prišel šele okoli 22-e ure. Izkazalo se je, da je bilo še prekmalu, saj se je prava zabava začela šele okoli polnoči.

Večina udeležencev se je zadrževala na HARD ASS TECHNO CARDIAC ARREST aka. schranz flooru. Tam je bilo malo prehudo zame, zato sem tja odhajal samo na hitro narediti kakšno sliko sem in tja.

Sam sem se bolj zadrževal na sredinskem SHARKASTIQUE GREEN HOUSE flooru, kjer so med drugimi nastopili tudi Jaka, Shark, Ariel G, Steve Angello, Sebastien Leger in Fergie. Sploh Angello me je totalno navdušil, saj sem “preplesal” večino njegovega nastopa.

Na tretjem COCOON & BORDER COMMUNITY flooru pa so med drugim nastopili tudi Sasha Carassi & Tony Matt, Ricardo Tobar in James Holden, ki pa so skrbeli bolj za minimalne ritme elektronike.

Na splošno so občutki glede celotne prireditve izvrstni, motilo me je samo dejstvo, da kot fotograf sponzorskega portala nisem dobil PRESS ali VIP prepustnice, ampak navadno karto. Posledica tega je bila, da nisem mogel nikamor drugam, kot katerikoli drugi udeleženci zabave, ki so karto plačali. K sreči sem se lahko zmenil vsaj za vstop v srednji oder, ki je bil tudi meni osebno najbližji po všečnosti glasbe.

Sicer sem pričakoval več ljudi, ampak mislim, da je event kljub temu odlično uspel – galerija.

Pozdrav poletju tudi na Jesenicah

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 01-07-2007

Tagged Under :

Več kot tri (3) mesece je minilo, odkar sem zadnjič fotkal Angee. Nekateri ste me že spraševali, kaj se je zgodilo z njimi, ali so nehali, ali smo se skregali,…, nič od tega niti slučajno ne drži. Razlog tiči povsem drugje, Angee so se zaprli v studijo, kjer snemajo svoj prvi album. Včeraj pa so me povabili na Jesenice, kjer so na Jeseniškem pozdravu poletja v živo predstavili nekaj svežega avtorskega gradiva .

Ta pozdrav poletju nima s tistim Hitovim na Kongrescu prav nobene zveze, tukaj je bilo malo pijače, pijanih najstnikov skoraj nič, pa tudi ljudi veliko manj. Vseeno je bilo vzdušje super in Angee so odlično opravili s svojim enournim nastop.

Poleg Angee so nastopile še skupine Vuu-Duu, Supernova in Kocka. Vuu-Duu znajo biti v redu, vendar so bili brez glavnega pevca, zato so bili na odru malo zgubljeni. Supernova so v glavnem preigravali tuje hite, zaradi česar se mi skupina že po defaultu zameri. Kocke pa nisem slišal, vendar so najbrž imeli enak nastop kot že n-krat poprej.

V pričakovanju akreditacije sem se z Jesenic kmalu odpravil proti WoodShocku, vendar le-te nisem dobil. Stvar je precej spominjala na Mirovo zgodbo z RHCP. Če je organizator smotan, pač nimaš kaj.

Pa še galerija iz Jesenic.