Air @ Tivoli

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 15-12-2009

Jean-Benoît Dunckel v elementu

Jean-Benoît Dunckel v elementu

Po zelo dolgem času me je spet zaneslo v halo Tivoli. Razlog za to je bil nastop francoskega dua Air.

Air sta žal širši slovenski publiki precej neznana. Na kratko: gre za duo, ki ga sestavljata Jean-Benoît Dunckel in Nicolas Godin. Nastala sta že leta 1995, nedavno pa sta izdala nov album poimenovan Love 2. Ustvarjata umirjeno, sproščujočo, na čase pa tudi psihadelično, elektronsko pop glasbo. Primer je recimo zadnji singel Sing Sang Sung, ki pa ga včeraj na žalost nismo slišali.

Pred njima so nastopili We Fell To Earth, ki so naleteli na bolj ali manj prazno dvorano. Le-ta se je sicer počasi polnila, v veliki meri zahvaljujoč zanimivi glasbi, ki jo je skupina ustvarjala na odru.

Po kratki pavzi pa ta bila že na odru Air, skupaj z vso ostalo ekipo glasbenikov, oblečenih v črno in potisnjenih v ozadje. Zaradi precej drage vstopnice (39€), dvorana še zdaleč ni bila polna, vendar pa je bilo dovolj ljudi, da se je samo od sebe ustvarilo prav čudovito vzdušje.

Galerija.

Tretja obletnica bloga

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 25-12-2008

Looking into the past (Foto: Marta Lamovšek)

Oziranje v preteklost (Foto: Marta Lamovšek)

Tako je, točno1 3 leta že onesnažujem svetovni splet s svojimi nesmisli in fotografijami. Letošnje leto je bilo (po pričakovanjih) še bolj aktivno kot prvo ali drugo.

Na računalniškem področju se je zgodilo precej novega – Bill Gates se je dokončno poslovil, Apple je predstavil MacBook Air, iPhone SDK in nov iPhone (ki sem si ga kasneje tudi privoščil), iMac je praznoval 10 let, poslovil se je SLO Reactor,…

Prav tako se je precej novega dogajalo tukaj – naredil sem novo intro stran, novo temo (tudi za iPhone), izdelal sem si nove vizitke (dvakrat), zamenjal hosting, nadgradil na WordPress 2.7, ter še in še.

To leto me je zaznamovalo tudi fotografsko, saj sem vse manj hodil po koncertih, vse več pa po partyjih. To seveda ne pomeni, da me na koncertih ni bilo nič – spet sem bil praktično povsod. Od večjih eventov (EMA, Ski legends, X-plosion of fun, Mortadeljada, Cvičkarija, Škisova tržnica, Teden mladih, Pozdrav poletju, Capris, Vesolje veselja, Noč radia Belvi, Ritem mladosti, Slovenska popevka, Bruc,…), manjših eventov (15 let radia Hit, Orto Smart XpressMusic, Lovro Ravbar Quartet, Murat & Jose, Šourock, RSQ Launch, Niet, Jinx, Rock za prihodnje generacije, Super Dogodek, Bajaga, Revolute, Magnifico, Anavrin, Kifl fešta, Zlatko,…), kot tudi nekaterih eventov v tujini (Newcomer, Avril Lavigne).

Partyji so se začeli z Dnevom Elektronike, v AG je prišel Bob Sinclair, v moji neposredni bližini se je zgodil Woodshock, pri morju DiscoNautica, Hrvati so na Pagu gostili Tiësta, v Gorenji vasi so si zamislili svoj Electronic event, v Dornberku so imeli Stars Gathering, v Tivoliju se je odvijal Žur z razlogom, v Kranju že druga Buchanologija, za noč čarovnic smo obujali Dr. Silvana, v Slovenijo je prišel eden najpopularnejših pop house glasbenikov tega leta David Guetta,Umek je v InBoxu priredil dvodnevni event ob 15 letnici svojega udejstvovanja, Blogorola je praznovala prvo obletnico v K4, Ambasada Gavili pa že trinajsto.

Leto so zaznamovali tudi videi lastne produkcije, ki jih je bilo veliko več, kot prejšnja leta. Dvakrat sem se odpravil k Da Phenomeni gledat, kako nastaja nova plata, pred kratkim pa sem jih obiskal še pri pripravah za promocijo. Obiskal sem tudi Ravbarja v Brežicah, ki je delal na svojem prvencu Rush Hour, posnel eno in edino Avril Lavigne, ko je nastopala v sosednji Avstriji, ter na YouTubu presegel 99.999 ogledov.

Zgodilo se je še marsikaj lepega in zanimivega, o čemer pa na blogu nisem pisal, marveč sem pisal po Koornku, Facebooku in podobnih social straneh, katerim sem se v glavnem pridružil letos.

Po dolgotrajnem gledanju in pisanju o vsem, kar sem napisal preteklo leto, komaj čakam, da se začne novo. To se bo že takoj začelo z veliko nadgradnjo v moji fotografski torbi, posledično pa upam, da tudi z nadgradnjo v kvaliteti slik (in videov?).

Srečn’ga pa zdrav’ga še enkrat!

  1. prvi post je bil objavljen 25.12.2005 18:43, tale pa 25.12.2008 18:43 []

“Napredna slovenska zakonodaja” ali “Adijo iPodi”

Filed Under (Apple, Ostalo) by MR Foto on 16-10-2008

Tagged Under :

No iPods allowed in Slovenia

No iPods allowed in Slovenia

Navadno tole ni blog, kjer bi se znašli podobni zapisi, ampak tole, kar sem danes prebral v Žurnalu, me je pa res razjezilo.

Slovenci smo s 30. julijem sprejeli sledeči zakon:

(1) Izvorni proizvajalec, ki na ozemlju Republike Slovenije daje prvič v promet baterije ali akumulatorje, vgrajene v opremo pod njegovo blagovno znamko, mora pri načrtovanju in proizvodnji te opreme zagotoviti, da lahko končni uporabnik odpadne baterije in akumulatorje vzame iz opreme in jih nadomesti z drugimi. (2) Izvorni proizvajalec, ki na ozemlju Republike Slovenije daje prvič v promet baterije ali akumulatorje, vgrajene v opremo pod njegovo blagovno znamko, mora zagotoviti, da so k tej opremi priložena navodila, ki prikazujejo način varnega jemanja baterij ali akumulatorjev iz opreme, in kjer je to primerno, obvešča končnega uporabnika o vrsti vgrajenih baterij in akumulatorjev.

Torej, če se novemu izdelku baterije ne da zamenjati enostavno (brez servisnih posegov), se izdelka ne sme prodajati. Prevedeno to pomeni, da se lahko poslovimo od vseh novih iPodov in malemu morju drugih multimedijskih žepnih predvajalnikov, pravkar prenovljenega MacBook Aira in nekaterih drugih ultramobilnih prenosnikov, prihajajočih Garminov, vseh novih piskajočih čestitk, večini novih bluetooth slušalk, vseh novih zapestnih ur,…

Bravo naši politiki, res čestitke za izjemno zakonodajo…

Umek – Žur z razlogom 2008

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 31-08-2008

Nepozabnoooooooo

Nepozabnoooooooo

Dogodek, ki se ga ni smelo zamuditi – Si.mobil-ov Žur z razlogom. Še vsako leto mi je nekaj prišlo vmes, da nisem mogel iti, letos pa sem si plan le naredil tako, da sem končno lahko šel na največji open-air party v središču Ljubljane. Zaradi slednjega dejstva, se je vse skupaj začelo že ob 17:00, odvijalo pa naj bi se do 23:00. Cel večer je vrtel Umek, vmes pa se mu je za motiviranje množice pridružil kalifornijski Spinz.

Že v začetnih urah dogodka je bilo na jasi videti kar precej ljubiteljev elektronske glasbe, ko pa se je dan prevesil v noč, pa se je Tivoli začel polniti z nenormalno hitrostjo in kar naenkrat je bilo vse polno. Ljudi je dobesedno mrgolelo.

Umek je sicer spustil manj lastnih komadov, kot sem pričakoval, a glasba je bila vseeno prvovrstna. Bolj, ko je šla ura proti enajsti zvečer, boljše je bilo, potem pa kar naenkrat konec, na odru pa ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je z enim stavkom spet močno utrdil svojo priljubljenost med mladimi: “A bomo potegnil tole še eno uro?“.

Skratka še en nepozaben dogodek. Zdaj mi je še toliko bolj žal, da sem prejšnja leta manjkal. Odličen dogodek pa si zasluži veliko galerijo.

Electronic Playground v Gorenji vasi

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 03-08-2008

Tagged Under : ,

Absinthe Supreme

Absinthe Supreme

Če spremljate moj Facebook ali Koornk ste lahko prebrali, da sem se včeraj odpravil na poroko mojega bratranca. Vendar nisem mogel ostati prav dolgo, saj se je v Gorenji vasi dogajal Electronic Playground 2008 aka. Gorenja vas open-air electro party.

Zakaj me vleče na partyje v tako zakotne vasice? Nizke cene pijač (vse po 2€), prijazni in domači ljudje, sproščena atmosfera,… razlogov je precej.

Line-up sicer ni bil nič kaj odmeven (B.A.N.I., Beltek, De Lima, Ratex,…), a vendar je bil party nepopisno dober. Vse skupaj je popestril še harmonikaš Niko, ki je s harmoniko ob elektronski spremljavi ustvarjal razne coverje, med njimi tudi znan harmonikaški house komadič Heater.

To je bila prva prireditev po prenovi dvorane Partizan, zaradi česar so bile stene prelepljene z lepenko in tla prelimana s tepihi. Glede na to, da je bila dvorana ravno prenovljena, bi v njej pričakoval kakšno sodobno klimatsko napravo, a žal o čem podobnem ni bilo ne duha, ne sluha, kar je naredilo dvorano nepopisno vročo. Bolj prijetno pa je bilo v “underground” flooru, kjer so dejansko bile 3 klimatske naprave, ki so prijetno hladile prostor.

Party se je sicer začel že ob 16:00 popoldne in do 22:00 potekal na odprtem, vendar me tam, zaradi prej omenjene poroke, ni bilo. Prav tako pa me zaradi preutrujenosti ni bilo na after partyju na odprti jasi v gozdu, kamor se je šlo po sedmi uri zjutraj.

Še galerija.