Lovro Ravbar Quartet

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 10-04-2008

Včeraj ste me lahko videli v edinem pravem ljubljanskem jazz klubu – Jazz clubu Gajo, kjer je Jazz večer priredil Lovro Ravbar. V zasedbi Erik Marence na klavirju, Matej Hotko na kontrabasu, Gašper Peršl na bobnih in Lovro Ravbar na Saxu, smo lahko poslušali izbrane skladbe v dveh delih. Najbrž veste, da nisem ravno domač v jazzu, zato vam ne morem našteti katere skladbe so to bile, a bile so dobre.

Običajno ne poslušam jazza, ker ga ne morem poslušati po zvočnikih/slušalkah. Jazz je pač taka zvrst, da samo v live izvedbi dobi tisti pravi zvok, da se sliši tako, kot je treba. Res, da sem bil do včeraj na samo treh jazz koncertih, ampak včeraj se je definitivno slišalo tako, kot je treba.

Slednje se je videlo tudi po obiskanosti kluba, saj je bilo tako polno, da se sploh ni dalo premikati. Ko si enkrat prišel na eno mesto si tam ostal, dokler te množica ni prerinila kam drugam.

Klub je, kot je nekako standard za jazz klub, bolj slabo osvetljen, pa še prostor ni ravno namenjen slikanju nastopajočih. Luč je bila švohotna, poskupal sem sicer iztisniti čimveč, vendar mi na žalost ni uspelo narediti nič posebno dobrega.

Po prvi polovici koncerta sem se raje preselil v bekstejđ, kjer sem z velikim zanimanjem poslušal Gajotove prigode in pripovedke.

Na koncu samo še povabilo v galerijo in nasvidenje na prihajajočih dogodkih.

Comments:

5 Responses to “Lovro Ravbar Quartet”