UPDATED: Angee PhotoShoot

Filed Under (Fotografija, Shootingi) by MR Foto on 04-12-2006

Tagged Under :

Prvič v živlejnju sem se soočil s studijsko fotografijo. Long story short: Angee so nujno rabili promo/press fotke (promocija novega singla Big Star), denarja je primanjkovalo (snemanje videospota), jaz sem edini vsaj približno profi fotograf, kar jih poznajo, pa sem rekel OK. Najprej sem jih mislil kar s svojim Sigminim flešem pofotkati, potem sem pa k srreči kontaktiral matias-a, ki mi je priporočil podjetje ProFot, ki izposoja osnovno studijsko opremo. Tako sem si priskrbel dva 400W fleša in pa dva dežnika, ter se odpravil v Gorje.

Studijska fotografija je eno področje ki ga nisem poznal čisto nič, zato sem, kljub matias-ovim nasvetom, rabil kar nekaj fotk, da so le-te zgledale vsaj približno spodobno. Pri vsej fotografski praksi do sedaj sem se moral vedno jaz s fotoaparatom prilagajati okoliški svetlobi (loviti kančke svetlobe na koncertih, določanje ravno pravšnje osvetlitve pri pokrajinskih slikah,…), pri studiju pa je vse to drugače, saj si ti tisti, ki določi kje bo svetloba, kako močna bo,… Vsekakor težavna izkušnja za začetnika 🙂

Da pa ni vsega konec, ko opraviš svoje delo na terenu, se pa prepričaš, ko fotko odpreš v Photoshopu 🙂 Post-processinga je vsaj toliko, kot processinga, če ne več. Ker imam zadnje čase zelo malo časa (fax, šiht,…), pa je trajalo do danes, da sem končal 5 slik.

UPDATE: Evo, še ostale slike. V prejšnjem postu preberite, zakaj je trajalo (spet) tako dolgo. No, važno je, da so. Aja, pa da ne pozabim. Ta teden se je na slovenskih glasbenih postajah že začel vrteti drugi singel skupine Angee – Big Star. Kaj pa spot? Premiera bo na Čarli TV. Kdaj točno pa še sporočim. Obljubljene slike skupaj s prejšnjimi.

Comments:

7 Responses to “UPDATED: Angee PhotoShoot”