Avril Lavigne @ Leoben

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 10-07-2008

Tagged Under :

Ta post pišem po Petrini zaslugi, ki mi je priskrbela last-minute karto za koncert Avril Lavigne v Loebnu – Avstrija. Koncert je bil zadnji v sklopu Evropske turneje Best Damn Tour, odvijal pa se je na mestnem trgu v precej majhnem mestecu malce severno od Graza.

Nisem nek velik fan Avril, vendar sem se koncerta vseeno z veseljem udeležil. Malo me je sicer zaskelelo, ko sem srečal Daxa in Nino s foto passi in pravo fotografsko opremo, saj ne pomnim, kdaj sem šel zadnjič na koncert brez fotoaparata. Seveda sem imel s seboj kompakta, ampak to ni to.

Prva je nastopila skupina PBH Club, katere stil precej spominja na Elvis Jacksone, le da imajo prvi v bandu še trobentače. Čeprav to ni bila ravno prava predskupina za Avril, je folku vseeno precej dogajalo. Svoj nastop so zaključili po dobre pol ure, nato pa je sledilo polurno čakanje na Avril.

Mestni trg je bil dodobra napolnjen, ko pa sta padli zavesi, pa je vse ponorelo. Koncert je bil naravnost izjemen – Avril je počela vse – pela, plesala, igrala kitaro, bobne, klavir,… ni da ni. Punca se je res posvetila glasbi v celoti. Na odru je delovala povsem lahkotno, preprosto, lahko bi rekel kar najstniško, pa čeprav šteje “že” 23 let.

Naslednjič, ko pride v mojo bližino se bom koncerta 100% ponovno udeležil, po možnosti s foto prepustnico, da bom naredil “taprave” slike. Tokrat mi je, kar se slik tiče, uspelo samo to, kar je v galeriji. Naredil sem tudi filmček, ki je spodaj – priporočam pa ogled na YouTubu in klik na High quality levo spodaj pod videom, ker je slika res precej dobre kvalitete – za razliko od zvoka, ki je porazen. Doma sem pozabil nalimati vato čez mikrofon, da bi malo zadušila nizke tone, ki so v 60% povsem uničili zvok.

Enjoy:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_q8SJnSFdg0[/youtube]

Comments:

8 Responses to “Avril Lavigne @ Leoben”