Trkaj na Kongresnem trgu

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 16-06-2008

Tagged Under :

Ta vikend je bil en bolj napornih v zadnjem času. Vse se je začelo v petek zvečer na Kongresnem trgu, kjer je Trkaj organiziral prireditev Vem zakaj plešem. Žal nisem mogel ostati do konca, ker me je čakalo še nadaljevanje noči v Ambasadi in še napornejši dan v Kopru.

Zaradi slabega vremena sem se na Kongresca odpravil malce kasneje, tako da sem uletel direktno na Omarjev nastop, ki je dobro razgrel zbrano publiko, še posebej mlajše punce.

Za njim so prišli Pushluschtae, ki so bili za veliko večino tam prisotnih novost. Sam sem jih spoznal nekaj časa nazaj preko Katjine oddaje Švic mikrofona in so se mi že takrat zdeli izredni, v živo pa so bili še boljši.

Pri zadnjem komadu se jim je pridružil še Bizovičar, ki je naredil majceno priredbico zimzelene Čez Šuštarski most. Publika ga ima zelo rada, saj mu je kmalu po prihodu na oder podarila pivo. Na žalost je potovalo precej prehitro, da bi ga Lado lahko ujel, zato ga je kar precej zalilo.

Nato pa je v publiki završalo – prišel je Trkaj s svojimi Rapostoli – Janez Gabrič (bobni), Jani Hace (bas), Teo Collori (kitara), Denis Horvat (klaviature) in pa Lovro Ravbar (saksofon). Začeli so z najbolj udarnim komadom Odštevanje. Že na plati se intro sliši dobro, ko pa se to vse zgodi v živo s takimi glasbenimi asi, kot sestavljajo Rapostole, se pa kurje polti ne da nadzorovati. Občutek je bil nepopisno dober, res noro.

Trkaj je nadaljeval s svojimi starimi in novimi hiti, Kongresni trg pa se je prav hitro napolnil in kaj kmalu je vse poplesovalo v hip-hop ritmih. Ko smo mislili, da smo že na vrhuncu pa so se Trkaju začeli pridruževati razni pevci – vse od raperjev pa do rock pevcev.

Še galerija.

Comments:

8 Responses to “Trkaj na Kongresnem trgu”