Dan elektronike 2007

Filed Under (Fotografija, Party) by MR Foto on 20-05-2007

Včeraj je bil praznik elektronske glasbe. Že ob vstopu smo lahko podpisali peticijo, da bi Umekov rojstni dan (16.05.) tudi uradno postal Dan elekronike.

Ko sem prišel (17:00), so bile Križanke dokaj prazne, potem pa so se počasi začele polniti. Dobil sem sicer PRESS ovratnico, s katero pa si nisem mogel čisto nič pomagati. Nismo imeli nič več dostopa/pravic kot navadni obiskovalci. No, če damo to na stran, je bila organizacija naravnost odlična. Vsak je vedel zakaj je tam, kaj je njegov namen, kaj mora početi, skratka odlično. Dogodek je bil zelo zanimiv, saj praktično ni open-air elektronskih prireditev v takem okolju.

Prireditev se je začela že ob 12:00, Križanke pa so z elektronskimi ritmi tresli raznorazni DJ-ji iz večih držav. Okoli osme ure zvečer je na oder prišel nemški štromar Gregor Tresher in z odlično glasbo začel ogrevati občinstvo. V trenutku, ko sem ga zagledal, sem vedel da ni ozko glasbeno usmerjen – prišel je namreč z majico skupine Placebo. Za njim je prišel težko pričakovani Umek, ki je res navdušil elektronske glasbe željno ljudstvo. Ob eni pesmi mu je na pomoč priskočila tudi pevka, vendar jo je lučkar tako strokovno osvetlil (stroba na polno cel nastop in nič drugih luči), da sem bil presrečen, ko sta mi uspeli kar 2 fotki. Odličen party se je nato nadaljeval še v Fun Factoryju, skratka popoln Dan elektronike.

Galerija je tokrat malce drugačna. Bolj klasična party-galerija pa je na voljo na portalu Lajf.com.

P.S.: Kdo opazi, katera blagovna znamka izstopa? 😀

Comments:

2 Responses to “Dan elektronike 2007”