Angee v Creinativi

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 24-01-2009

Dej mi eno plato, no!

Dej mi eno plato, no!

Včeraj se je v dokaj novem klubu Creinativa v Kranju (bivši Que pasa oz. Jazz klub) zgodil koncert skupine Angee. Koncert je bil prvi vrsti rock & roll koncertov, ki se bodo  v tem klubu odvijali vsak petek.

Angee so na Facebooku zapisali, da se bo koncert začel že ob 20:30, vendar večina, vključno z mano, tega ni jemala resno. Koncert se je dejansko začel že ob tej uri, tam pa pričakovano ni bilo veliko ljudi. Seveda se je stvar kmalu začela polniti, vendar ob takšni uri začenjati rock koncerte je za slovensko publiko resnično zgodaj.

Organizatorjeva vizija teh večerov je res zanimiva – udarni rock koncerti za sedečo in mirno publiko z mrliškim organizatorjevim uvodom in zaključkom. Zanimivo je tudi, kako je prepričan v dejstvo, da vsi večji rock bandi delajo sedeče (!) koncerte v klubskih ambientih. No ja, jaz ne poznam nobenega takšnega, saj takšna glasba temelji ravno na norenju.

Kar se tiče samega koncerta pa nimam pripomb. Angee so me spet navdušili, nekaj starih komadov so zapakirali v sveže aranžmaje, predstavili pa so tudi nekaj povsem novih komadov, ki zvenijo odlično.

Organizatorju ni bilo po volji, ko je publika norela za bis, ampak smo vseeno dobili nekaj “odfukanih” priredb znanih komadov, ki so ponovno dokazale bistvo te glasbe in upam da so organizatorju pokazale, da mora spremeniti vizijo teh večerov.

Skratka bilo je super, malce utrinkov pa si lahko pogledate v galeriji.

Comments:

4 Responses to “Angee v Creinativi”