6. Gorski maraton 4 Občine 2007

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 17-06-2007

Včeraj, 16.6.07, sem se ponovno odpravil na maraton štirih občin (Tolmin, Bohinj, Železniki in Cerkno). Tokrat bom tudi tukaj naredil kratko poročilo.

Na maratonu je štartalo okoli 210 tekačev, do cilja jih je prišlo okoli 200. Točnih številk ne vem, ker timing ni povsod tako hiter, kot takrat, ko smo mi organizatorji. Tudi uradnih slik še ni, kar pomeni, da smo mi edini, ki smo šli v korak s časom (internet!!!). Sicer so na cilju prodajali neke slike vendar so bile le-te izredno drage (10€), zelo nekvalitetno natisnjene, pol slike je bil watermark, če to, da so bile posnete s kinder jajčkom od aparata še lahko spregledamo. Skratka poden. Glede na to, kako je tekma organizacijsko odlično izvedena, vse štima, 17 odlično založenih okrepčevalnic na 35 km, ljudje prijazni, svašta, vendar na foto in tehničnem področju pa so daaaaleč zadaj. Na žalost.

Tamkajšnji prebivalci dejansko živijo za to prireditev, saj je to praktično edina večja stvar, ki se dogaja v tistih koncih. Vzdušje je res enkratno. Naslednje leto močno priporočam, da si pridete stvar pogledat, če že tekmovat ne morete (g33ki zavaljeni :P).

Letos sem šel po štartu v Huda južno in se potem odpravil po progi tekačem nasproti. Slikal sem tudi malenkost prelepe pokrajine. Olki, te konce poznaš kaj? Galerija je nafilana z nekakšno mešanico pokrajine, ter fotk, kjer mi je uspela kompozicija ali pa je prav fina svetloba. Skratka rabim še malo prakse na tem področju, čeprav je s 70-200 prav pesmica fotkat 🙂

Comments:

7 Responses to “6. Gorski maraton 4 Občine 2007”