Festival Kapa Records

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 12-09-2007

Kot sem napisal zadnjič, sem čisto po naključju opazil, da pridejo v Galo Halo Overflowi. Da na kratko povzamem, Overflow je hrvaška punk(rock) skupina, ki je razpadla in se po 5 letih spet združila. Prvič sem jih slišal na Radar festivalu, kjer so me totalno prevzeli s komadom Wasted. Skušal sem dobiti njihov najnovejši CD “LIVE” at … parties, pa ga ni bilo nikjer za dobiti. No, to se bo kmalu spremenilo, kajti založba Kapa jih je vzela pod svoje okrilje in album bo kmalu1 na voljo tudi pri nas, jaz pa sem že dobil promo kopijo, ki jo ravno v tem trenutku tudi poslušam.

Pred Overflowi so včeraj nastopili še (v tem vrstnem redu): Moveknowledgement, Red Five Point Star, Srečna Mladina in pa Backstage. Prva dva benda sem na žalost zamudil, vendar sem počel prijetne reči in mi ni preveč žal. Srečna Mladina je pokazala vrhunsko predstavo, ekipa se res šteka in zaradi tega lahko ustvari take presežke na odru. Za Backstage sem slišal prvič, vendar so me fantje kar presenetili. Igrali so soliden punk, mogoče so si komadi le malo preveč podobni med sabo, ampak splošen vtis je odličen.

Končno so na oder Gale Hale prišli Overflowi. Najbolje, da bi tu nehal pisat, kajti karkoli napišem bi samo užalilo tisto, kar so naredili. Res so dali maximum od sebe. Komunikacija s publiko presega vse podobne bende. Neka “rahlo” pijana punca je splezala na oder in začela na njem “plesati”, vendar je Overflowovci niso spodili dol, kot bi to naredili običajni bendi, ampak so se z njo zajebavali, skakali okoli nje, ji posodili kitaro, skratka fenomenalno.

Luč je bila obupna že na letnem odru, noter pa je bila samo še slabša. Dve zelo močni rdeči luči spredaj, ena švoh zelena na bobnarju in dve utripajoči modri zadaj. Tako zelo utripajoči, da namesto, da bi razbile kontraste jih ustvarita. Vseeno sem ostal 90% zvest svojemu načelu in fleša skorajda nisem uporabil. Fotke so zato zelo rdeče in pa zelo nekontrastne. Za povrh mi je pa Olki še Maca spizdil, zaradi česar sem rabil precej več časa za izbiro in obdelavo fotk, ker sem pač primoran delati na Visti. No muke so za mano, rezultat pa si lahko ogledate tu.

  1. po besedah prodajalke majic, v roku 14 dni []

Comments:

5 Responses to “Festival Kapa Records”