Otvoritev Tedna Mladih 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 10-05-2008

Tagged Under :

Včeraj se je na Glavnem trgu v Kranju udarno začel letošnji Teden mladih.

Na otvoritvenem koncertu je najprej prepevala Rebeka Dremelj, ki je zabavala bolj osnovnošolske generacije. Zapela je tistih par svojih komadov in precej priredb tujih komadov in s tem povsem zadovoljila svojo publiko.

Drugi so na oder prišli Karma, ki se v Kranju najbrž počutijo kot doma. Publika jih je, po pričakovanjih, sprejela več kot odlično, saj so prepevali in poplesavali na prav vse njihove komade. Vzdušje je bilo enkratno, pa čeprav taka glasba ne paše ravno v moj standardni izbor.

Najbolj pričakovan nastop včeraj pa je bil prav gotovo nastop Magnifica. Nastop je bil več kot odličen, taka glasba zaigrana v živo te napolni s toliko energije, da skoraj ne rabiš spanca. V začetku je Magnifico, podobno kot na X-Plosionu, preigraval novi album Grande Finale, kasneje pa je prišel na svoje stare hite, ki pa so še vedno tako udarni, kot le maloštevilni slovenski komadi.

Kar se tiče glasbe, zvoka in ostalih, s tem povezanih stvari, je včeraj vse super štimalo. Zataknilo pa se je pri lučkah (spet). Luči sicer niti niso bile tako slabe, a kaj, ko jih lučkar ni znal izkoristiti. Ne vem, če je front luči kdaj spustil čez 20%. Žalostno je, ker so zaradi tega bili nastopajoči v skorajšnji temi in nihče od fotografov, ki radi delamo brez bliskavice, ni ustvaril preveč dobrih slik.

Pri Karmi je recimo pri enem komadu kar ugasnil vse luči. To pri več kot enournem nastopu niti ne bi bilo tako hudo, a kaj, ko so si v organizaciji TM letos zamislili fotkanje omejiti na 3 komade/skupino. Osebno tovrstno omejitev povsem podpiram, če gre za koncert svetovnega, ali veleslovenskega formata, a pri brezplačnih prireditvah se mi to zdi povsem odvečno in skrajno moteče pravilo, ki ne pripomore k ničemur drugemu, kot slabi volji fotografov.

Imam srečo, da sem si čez leta nabral toliko vezi, da sem lahko vsaj pri Magnificu slikal brez omejitve. Žal pa sem še pred koncem koncerta odšel, saj sem se hotel vsaj malo naspati za današnji naporni dan.

Še galerija.

Comments:

3 Responses to “Otvoritev Tedna Mladih 2008”