Impro liga: Prvi finale sezone 2007/08

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 03-06-2008

Tagged Under :

V nedeljo se je v Šentjakobskem gledališču  odvijala prva finalna tekma  letošnje Impro lige.  Kot veste sta se iz prvega in drugega polfinala v finale uvrstili ekipi z najdaljšimi1 – A Ješ Kavo, A Veš Kao in Merlene Ottey Project.

Tekmo je moderiral Jure Karas, ekipi pa sta se najprej pomerili v Šizorandiju, nato v eni izmed težjih disciplin Nazaj. Po dveh znanih disciplinah pa je prišel na vrsto prvi izziv, v katerem so igrali neznano igro na srečo. Drugi izziv je bil bolj kompliciran, gledali smo namreč reinkarnacijo igralcev v znane osebnosti, rastline, živali in gospodinjske aparate.

Delegatski izziv pa je bil sploh zakompliciran – ekipi sta morali reševati določen problem, pri tem pa sta imeli bolj ali manj smiselne omejitve. Dispilina v osnovi zelo zanimiva, vendar zaradi slabih predlogov publike skrajno zakomplicirana in skoraj nemogoča. MOT so morali npr. vse rimati, vendar pa niso smeli uporabljati večstavčnih povedi. Mission impossible.

Pred D.I. sta bili ekipi povsem izenačeni, po izzivu je bila publika spet neodločena, kar je pomenilo, da odločitev o zmagovalcu pade na sodnici. Le-ti sta tokrat prisodili v prid MOT, zakaj pa kljub klicanemu O.B.-ju nismo izvedeli. Dejstvo je, da sta obe ekipi imeli zelo zahtevne omejitve, ki pa sta jih obe kršili, saj drugače skoraj ni šlo.

Rezultat je torej 1:0 v prid MOT, naslednjo nedeljo pa bomo videli, ali se bo dvoboj končal ali bomo gledali še tretjo predstavo. Karte so že naprodaj, vprašanje je samo, če jih je sploh še kaj.

Prostor je skoraj še enkrat večji kot KUD, osvetlitev pa približno enaka. Oder je dlje in višji, kar mi je povzročalo nemalo težav, saj bi rabil ravno tisti objektiv, ki ga nimam – 24-70. Še največ problemov sem imel ob intro točki AJKAVK, ki so pripeljali striptizeto. Luč je bila obupna, stoli pa ravno narobe daleč, da je bilo za 70-200 preblizu, za 16-35 pa predaleč. Nekaj je kljub temu uspelo – galerija.

  1. imeni, seveda []

Comments:

7 Responses to “Impro liga: Prvi finale sezone 2007/08”