X-plosion of fun 2009

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 01-03-2009

Tagged Under : , ,

Tokac

Tokac

Tudi letos se je v Kranjski Gori zgodil X-plosion of fun oz. poslovenjeno X-plozija zabave, ki je bila tokrat (celovito gledano) najboljša od vseh.

Če so se organizatorji predlani dobesedno delali norca iz novinarjev in fotografov in so lani to malenkostno popravili, so se letos pokazali v povsem novi luči. Število različnih zapestnic so uspeli znižati na “samo” 4, na vse prehode so postavili enega, največkrat pa kar po dva varnostnika, ki sta imela na preglednem papirju točno obkljukano, koga lahko spustita in koga ne, povečali so VIP in vanj spustili tudi PRESS,…, skratka vse je bilo tako kot mora biti.

Na papirju je letošnji X-plosion izgledal precej bedno – Dan D in pa nek DJ Gadjo, ki je nekoč naredil en hit, zato sem pričakoval bolj skromen obisk, a vendar sem bil že ob prihodu tja prijetno presenečen s precejšnjo množico, ki se je tam že zbrala.

Po bingotu, žrebu številk za slalom in razglasitvi najboljših smučarjev med slovenskimi glasbeniki, je imel live performance Slo Music Ski Team Band, katerim so pomagali razni slovenski glasbeniki, med njimi: Manca ŠpikAlya, 6 Pack Čukur, Piđi, Matjaž Jelen,…

Sledili so Dan D, katerih naloga je bila predstavitev nove plošče. Le-ta se v živo sliši precej, precej, PRECEJ bolje, kot na posnetkih. Razlog za to je samo en…v živo je vokal postavljen spredaj, na plati pa so ga porinili daleč nazaj, da se ga komaj zazna. Prikazali so nam izjemen šov, ki nikogar ni mogel pustiti hladnega.

Nato pa je prišlo zame največje presenečenje večera – Gadjo. Set je začel ravno s svojim najbolj znanim komadom So Many Times, potem pa ga je odnašalo v prav vse elektronske vode in vsak naslednji komad je bil še boljši od prejšnjega, skratka tip je prikazal izjemen performance in totalno razvnel tam zbrano publiko.

Ob polnoči se je dogajanje iz glavnega odra preselilo v šotor čez cesto, kjer je potekal t.i. after party z DJ Sylvainom, ki pa je že tako ali tako znan po nepozabnih partyjih.

Žal sem moral oditi predčasno, saj me je čakalo zgodnje vstajanje in vzpon ter delo na Kališču, ampak vseeno lahko rečem, da je bila letošnja X-plozija zabave najboljša do zdaj. Se vidimo naslednje leto!

Galerija.

Comments:

5 Responses to “X-plosion of fun 2009”