Festival Utrip – 20 let kluba K4

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 20-09-2008

Kathrin - vokal Bonobo & band

Kathrin - vokal Bonobo & band

Včeraj se je v počastitev 20-letnice kluba K4 v Križankah (in kasneje v K4) zgodil festival Utrip. V osrčju Križank so se predstavili freestyle raperji, Battlejam in Bonobo z osemčlansko skupino, v preddverju pa so se pomerili breakerji, vrteli pa so Batko, Sushi, Michael Fakesch in Raz Ohara.

Sam sem zaradi prenekaterih opravkov prišel malce pozno – direktno na razglasitev rezultatov v freestyle rapanju. Zmagal je Pižama, ki sem ga pretekle dneve gledal v Kranju na Spopadu generacij.

Nato sem samo nahitro poslikal Bonobo & band ter iz totalnega dolgčasa (taka glasba pač ni zame) odšel v preddverje, kjer sem še malo poklepetal z znanci, nato pa sem se odpravil domov, saj sem še vedno prehlajen, pa še 7€ je krepko too much, da bi se šel gužvat še v K4.

V Križankah sem sicer pričakoval kar precej več ljudi, saj je K4 le sopomenka za avantgardno kvalitetno glasbeno sceno v Ljubljani. Tu so namreč čupirali metalci, se naokrog metali grungerji, nakulirano mahali hip hoperji, na študentskih žurkah se je vriskalo na balkan viže in stari rock, tu so začeli tudi prvi slovenski elektroniki.

Še galerija.

Comments:

2 Responses to “Festival Utrip – 20 let kluba K4”