Škisova tržnica 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party) by MR Foto on 08-05-2008

Včeraj se je na štadionu Ilirija zgodila že 11. Škisova tržnica. Za razliko od lani, je bilo letos odlično vreme cel dan, kar je prispevalo k enkratnemu vzdušju in ogromni količini popitega alkohola ljudi.

Tokrat so nas organizatorji izolirali od bekstejđa in nam dovolili slikati samo po 3 komade/band. Ne vem zakaj je slednje postalo standard zadnje čase. Prav na vseh prireditvah uturijo to v pravilnik, pa še sami najbrž ne vejo čemu to služi. Režim je bil precej strožji kot lani, saj nismo smeli praktično nikamor. Hvala bogu obstajajo tudi slovenski varnostniki, saj se je z ostalimi ni možno zmeniti nič. Kot bi govoril kamnu.

Prireditev je bila drugače odlično organizirana, vse je potekalo po točno začrtani časovnici, vsak je točno vedel kje mu je mesto in kaj mora tam delati. Varnostnikov je bilo več kot preveč, praktično si jih srečal na vsakih 5 metrov.

Poskrbljeno je bilo tudi za vse glasbene okuse; na glavnem odru so se zvrstili: Funky Morning, Ruiz, Orlek, Elvis Jackson, presenečenje (Stroj Machine), Big Foot Mama in Zmelkoow, na elektro odru pa: Roots In Session Sounds, Zeds, K’Pow, Fu in JAMirko & Pier.

Edina slaba stvar (poleg tistih glupih varnostnikov) so bili The Stroy. Obožujem jih, hvalim jih,…res so mi TOP, vendar včeraj so jih pa zaj***li. Postavili so jih na sredino prizorišča, 10m nad travo. Če ste jih že kdaj videli v živo, potem veste, da je zadeva glasna kot sam hudič. Včeraj pa, zaradi izredno slabe akustične pozicije, ni bilo nič. Če si bil zraven, če si bil gor, če si bil daleč, nikjer se ni slišalo prav nič. Samo neki odmevi, ropot, nobene melodike in glasnosti, ki sem jo pričakoval. Res škoda.

Bil sem samo na večernem programu, zato popoldanskih slikc nimam. Galerija.

Comments:

3 Responses to “Škisova tržnica 2008”