Najbolj novomedijsko pokrit dogodek – Blogres 07

Filed Under (Ostalo, Računalništvo) by MR Foto on 10-06-2007

Kot sem že v naslovu povedal, je Blogres (v skladu s tem, da so blodi novi medij) definitivno najbolj medijsko pokrit dogodek, saj so pridni blogerji pisali poste že med Blogresom, ali pa takoj, ko so prišli domov. Večino (najbrž vse) blogov pokriva tale agregat. Enako sem nameraval storiti tudi sam, vendar sem se odločil, da bom zadevo raje prespal in se tako malo bolj objektivno razpisal.

Preden sem šel si nisem mislil, da bo Blogres tako dobra zadeva. Baje se nas je zbralo 240, vendar je bila povprečna številka obiska bolj okoli 140. Vseeno je bil res fajn občutek gledati toliko ljudi na kupu, ki si delijo podoben hobi. Vsi smo ob check-inu dobili (LPP-jevske*) torbice, v katerih je bila Cockta, bon za (cenejšo) hrano, blok, kuli, ter precej reklamnega materiala, ter majico in obesek z nickom in naslovom bloga. Očitno računalnik ne prepozna @, zato so meni namesti Mih@ napisali Mihž. Pa to niti nima veze, saj je bilo vse ostalo na res visokem nivoju.

Poslušali smo predavanja, potem smo lahko debatirali s predavatelji, po 2 ali 3eh pa je bil vedno odmor z brezplačno kavo, sadjem ter (enkrat) keksi. Nekatera predavanja so bila boljša, nekatera slabša, najbolj pa je izstopal Norvežan Eirik Solheim z res dodelano prezentacijo. Baje, da bosta posnetek in pdf na voljo na netu, ker to je pa res izvrstno za pogledat. Sicer sem že prej linkal na agregat, toda v tem postu je res lepo razložen celoten potek predavanj.

Za zaključek sem se udeležil še delavnice Pimp my blog, ki je pa edina stvar, ki me je res razočarala.Predstavljal sem si, da bo to izgledalo kot nekakšna delavnica, kjer bodo pokazali, kaj je trenutno trendovsko, kakšni detajli, kakšne oblike, kako se ji dela v npr. Photoshopu, kaj moramo uporabljati, česa se moramo izogibati pri prenovi bloga, vendar pa je bilo daleč od tega. Modela (ki sta drugače najbrž profija) nista povedala prav nič pametnega. Tisti, ki ne razumejo delovanja php-ja in WordPressa, se jim sanjalo ni, kaj počneta, tisti, ki pa smo vedeli, zakaj je šlo, smo se pa spraševali, zakaj nam to sploh kažeta. Dejansko je delavnice zgledala tako, kot bi prebral nekaj navodil za dodajanje vtičnikov. To, kar moraš storiti tako ali tako pri vgrajevanju le-teh, zaradi česar je bila delavnica nesmiselna. Škoda.

Nato so pa za vse organizirali še zabavo na Gradu Kodeljevo. Zabava bi morala biti bližje (tako prostorsko, kot časovno), vendar se nas je vseeno zbralo kar nekaj. Bi rekel okoli 50. Zelo lepo je bilo deliti občutke z enako ali vsaj podobno mislečimi blogerji. Res se je bilo enostavno pogovarjati s komerkoli, saj smo vedeli, da smo vsi okvirno istih (blogerskih) misli. Na zabavi sem spoznal mnogo blogerjev in blogerk, katerih blogi mi bodo v bodoče požrli precej prostega časa. Se mi zdi, da če veš kakšen je človek, ki piše blog, le-tega še raje prebiraš.

Preveč sem že napisal, mogoče bi bilo bolje, če ne bi prespal zadeve. Če ste dejansko brali, si lahko vzamete še minutko in napišete komentar. Hvala. 😀

*Od daleč zgleda Blogres logo kot LPP logo, torbica pa je zeleno-rumena v identičnih odtenkih LPP-ja.

Comments:

7 Responses to “Najbolj novomedijsko pokrit dogodek – Blogres 07”