Dropbox – vrhunska ideja in še boljša izvedba

Filed Under (Računalništvo) by MR Foto on 07-11-2008

Dropbox lahko uporabljate za vse

Dropbox lahko uporabljate za vse

Kakšne dva meseca nazaj sem dobil povabilo za Dropbox. Najprej si nisem preveč obetal, mislil pa sem si – joj še ena stan ala Shrani.si, RapidShare, MegaUpload,…

Po enostavni registraciji pa me čaka presenečenje – če želim zadevo uporabljati si moram na računalnik namestiti aplikacijo. Prva misel spet: “Joj, pa ne, da rabim še eno nesnago”, vendar sem zaupal lepo oblikovani strani, pa še takoj ponujena Mac verzija mi je vlila dodatnega zaupanja v vso zadevo.

Po izjemno hitri inštalaciji, se mi je v  meniju pojavila še ena ikonca, to je pa tudi vse, kar se je zgodilo. Ker sem bil malček zbegan, sem si ogledal odlično narejen tour o Dropboxu, katerega glavni napisi so “Works like you do“, “It’s everywhere you are“, “Easy sharing” in “It just works“.

Aplikacija si ob inštalaciji rezervira 2GB prostora, ki ga (kot beta uporabniki) dobimo brezplačno, za 99$ na leto pa si lahko privoščimo kar 50GB prostora. Vse, kar vržete v to mapo, se avtomatsko sinhronizira na internet in nato na vse računalnike, ki jih imate s svojim Dropboxom sinhronizirane.

S kolegi si lahko ustvarite t.i. Shared mape in karkoli vržete tja, se avtomatsko hkrati sinhronizira tudi k njim. Če vam kakšen kolega po pomoti izbriše datoteko, greste samo v Web interface in izginulo datoteko restavrirate. Stvar sledi tudi verzijam datotek, kar odpira povsem nove svetove v internetni kooperaciji.

Aplikacija JE vse kar obljublja. Deluje neverjetno hitro in zanesljivo, stalno teče nekje v ozadju in dela vse namesto vas,…, po dveh mesecih uporabe lahko rečem samo: “To je to!” in razmišljam, kako da do sedaj ni še nikomur uspelo narediti kaj podobnega.

Imam še 14 10 povabil, tako da če vas zadeva zanima, me kontaktirajte.

Comments:

13 Responses to “Dropbox – vrhunska ideja in še boljša izvedba”