The Rasmus v klubu InBox

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 10-02-2009

Tagged Under : ,

Lauri Ylönen - vokalist skupine The Rasmus

Lauri Ylönen - vokalist skupine The Rasmus

Finska skupina The Rasmus, ki je 6 let nazaj z albumom Dead Letters okupirala svet, je včeraj v sklopu nove turneje in promocije povsem svežega albuma Black Roses, prišla v ljubljanski klub InBox.

Morda vam ime Rasmus ne zveni ravno znano, vendar hite In The Shadows, First Day Of My Life, No Fear,… in še mnoge druge pa zagotovo prepoznate. S prvim so (tudi s pomočjo MTV-ja), dosegli prvo mesto na praktično vseh glasbenih lestvicah na svetu.

V InBoxu so prikazali odlično predstavo in dokazali, da še zdaleč niso za odstrel. Množica res ni bila ogromna, vendar je bila zelo homogena in s srcem pri stvari, kar je naredilo koncert še boljši.

Fotografi smo sicer imeli težave z obupno svetlobo, vendar smo že vsega hudega navajeni, zato to ni bilo ravno presenečenje. Prav tako se je lahko slikalo samo 3 komade in še enega dobrega z balkona. Žal je zaradi teh dveh dejstev uspelo veliko manj slik, kot bi jih lahko.

Po končanem fotosešnu sem se le še prepustil odlični glasbi in srednješolskim spominom, ki jih je le-ta priklicala.

Posebno omembo si zasluži še dekle, ki je prišla na oder na pevčevo povabilo, če bi kdo z njimi zapel. Kaj pa je tukaj posebnega? To, da ona ni le odpela, ampak je pevcu povsem samozavestno rekla, če ji lahko prinese še svojo akustično kitaro in potem je povsem sama (ob spremljavi pevca na basu ter bobnarja) zapela in zaigrala Sail Away. Sploh si ne predstavljam, koliko “jajc” moraš imeti, da kot goreči fan nekega banda zapoješ in še celo zaigraš z njimi na odru. Še enkrat ji pošiljam vse čestitke!

Za konec le še link do galerije.

Comments:

7 Responses to “The Rasmus v klubu InBox”