Niet v Križankah

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-05-2008

Tagged Under :

Niet so se včeraj ponovno združili v Križankah, kjer so skupaj z Zablujeno generacijo ter Janijem Kovačičem uprizorili zgodovinski koncert.

Koncert so pred skorajda praznimi Križankami začeli Zablujenci, ki jih je napovedal Jure Longyka. Ko so se zvoki žive glasbe zaslišali na dvorišče, pa je publika kar prihrumela in precej napolnila prizorišče. Idrijci so preigrali vse svoje hite, pri enem se jim je pridružil še Jani, saj ga na istem komadu gostijo tudi na zadnji plošči.

Za njimi je prišel Jani še solo zapeti/prebrati svoje pesmi, ki so bile meni popolna neznanka, kar pa ne bi mogel trditi za večji del občinstva, ki se je drl z njim.

Ko je Jani zaključil je prišel Niete napovedati sam Jonas, ki je ob priliki še na kratko razložil, kako je vse skupaj zgledalo precej let nazaj ob podobnem koncertu.

Sam sicer Nietov ne poznam preveč (razen tistih udarnih hitov, ki so še vedno stalnice na radiu), zato sem na koncertu bolj opazoval strašne emocije, ki so prihajale iz publike. Publika pa ni bila 25+, kot bi pričakoval, ampak je bilo med njo veliko zelo zelo mladih (da ne rečem otrok), ki pa so se Nietovske komade poznali še bolj, kot starejši del občinstva.

Občutek na koncertu je bil nor, Križanke pa napolnjene do zadnjega kotička. Še galerija.

Comments:

7 Responses to “Niet v Križankah”