Slovenglish stand-up

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 12-11-2008

Tin na telefonu

Tin na telefonu

Včeraj se je v klubu Gromka na Metelkovi odvijal Slovenglish stand-up, ki ga je organiziral Tin Vodopivec oz. Oddelek Ha!.

Ideja je bila, da bi stendaperji svoj nastop opravili v angleščini, ker je okoli Metelkove stalno ogromno tujcev zaradi hostla Celica.

Ker pa je v zadnjem času v Sloveniji nenormalen porast zanimanja za stand-up, so karte razgrabili večinoma Slovenci, tako da je bilo kar malo smešno – Slovenci so nastopali za Slovence v angleščini.

Seveda pa je tu zadaj najbrž še en razlog – Perica je celotno predstavo snemal in ni dvakrat za reči, da se ne bo uporabila kot promocija slovenskega stand-upa po YouTubu.

Nastop je začel Gašper Habjanič, ki sem ga gledal prvič. Fantič se je nekajkrat kar malce zbegal in pozabljal, kaj je hotel reči, pa še tisto kar je povedal večinoma ni preveč vžgalo. Vendar, fant je še mlad, zato sem prepričan, da ga bom še kdaj srečal.

Sledil je Klemen Bučan, ki me zadnje čase stalno preseneča. Tudi včeraj ni bila izjema, saj je prikazal odličen nastop in držal publiko v krohotu od samega začetka pa čisto do konca.

Za njim je nastopil Vid Valič, ki je pravtako prikazal izjemno predstavo, posebno še za tiste, ki njegovih stendapov še niso videli.

Najtežja vloga večera – vloga povezovalca – je bila spet v Tinovih rokah, ki je z lastnim nastopom event tudi zaključil. Vsi smo sicer pričakovali še Šarića, ki pa je žal zbolel in tako ni utegnil priti.

Še galerija.

Comments:

Comments are closed.