ŠOUROCK 2008

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-05-2008

Tagged Under :

V soboto na Newcomer festivalu, včeraj pa na ŠOUROCK festivalu. Razlika? OGROMNA!

Že takoj se vidi razlika v odnosu do mladih bandov. Če so v Avstriji skrajno prijazni in hočejo bendu le najboljše, je pri nas ravno obratno. Dokler nisi znan nimaš nobenih pravic in si enakovreden lokalnim pijančkom, ki se po naključju primajejo na koncert.

Na vseh normalnih podobnih festivalih (kot tudi na Newcomerju) najprej poteka žrebanje za vrstni red nastopanja, nato sledijo tonske, najprej zadnji bend, potem predzadnji,…vse do prvega in nato malo pavze, da se dvorana pripravi in da se spusti ljudi vanjo, nato pa se začne koncert.

Na ŠOUROCKU pa imajo svoj edinstven sistem, da je vrstni red bandov takšen, v kakršnem so se uvrstili na tekmovanje. Tonsko ima samo prvi bend, nihče pa točno ne ve, kdaj se bo koncert sploh začel.

Tudi časovna razlika je očitna, če je bilo v Grazu ob pol desetih že vse končano (pa je nastopilo 12 bandov), se je na Štuku takrat šele začelo. V Avstriji je bila čez cel koncert vsaj pol polna dvorana, medtem ko se je včeraj napolnilo čez polovico šele po prihodu Big Foot Mame, da o tem, koliko je Štuk inferioren proti Orpehumu sploh ne govorim.

No, pa da ne bom več o tem, včeraj so nastopile skupine (v tem vrstnem redu): Angee, Rockheads, Little Ann, November, Memento Mori in Big Foot Mama. Komisija je odločila, da bodo videospot snemali (domači) Rockheads. Edina dobra stvar pri tem bandu je bila, da so po nastopu razdeljevali CD-je, vendar je veselje kmalu minilo, ko sem ugotovil, da gre za njihovo glasbo. Nimam rad metala, ampak še Little Ann so se mi zdeli boljši od Rockheadsov. Po kakšnem sistemu so zmagali vse samo bog komisija, ki pa svoje odločitve, za razliko od ostalih podobnih izborov, ni utemeljevala.

Še galerija in odmevi: Angee, Maži in Štajerc.TV.

Comments:

5 Responses to “ŠOUROCK 2008”