Novo leto 06->07 – Praga

Filed Under (Fotografija, Turistika) by MR Foto on 03-01-2007

Kot sem obljubil, post o novem letu. Službeno sem se odpravil v Prago, da poslikam zabave željne Slovence, Srbe in Hrvate (namerno na zadnjem mestu), ki potujejo s turistično agencijo Collegium. Vse super, fino, fajn, samo, če ne bi bilo Hrvatov. Če je pa še kakšen narod bolj aroganten, škodoželjen, prepirljiv, bi prosil, da mi ga predstavite. Pa da ne bom zdaj pisal vseh milijon pripetljajev s Hrvati, bom raje napisal malo o Pragi.
Vsekakor prečudovito mesto, ki si ga morate obvezno ogledati. Arhitektura je neverjetna, toliko hiš, toliko ulic, toliko različnih stilov, skratka stvar te gane, pa če te to zanima ali ne. Kar se pa novoletnega vzdušja tiče pa ,hmmm ,je bolj čudno. V Ljubljani je že 1 mesec pred novim letom pokalo, se bliskalo, babice so nosile ogromne vreče zalog iz trgovin, skratka, kot, da je vojno stanje. V Pragi pa nič, nič od nič, ena petarda/raketa na uro in to 1 dan pred novim letom. Na silvestra ni bilo dosti drugače. Bilo je več uradnih ognjemetov, zasebnih raket/petard skoraj nič. Tudi uradni ognjemet me je bolj kot ne razočaral. Podoben ognjemet je bil v Kranju pred 10 leti, skratka žalost. Temu primerne so tudi slike le-tega. Alkohol + mraz + alkohol + veter + alkohol – stojalo. No ja, nekaj je vseeno uspelo 🙂
Praznovali smo v diskoteki s šestimi nadstropji + entrance floor, skupaj torej kar 7 nadstropij. Diskoteka je bila nora, prav tako svetlobni efekti in samo ozvočenje. V vsakem nadstropju je bil en stil glasbe, tako, da se je res za vsakega našlo nekaj. Ob vstopu smo prejeli pol litra šampanjca, vendar, če si (s)poznal prave ljudi (Boki-ju čast in slava), se ga je dobilo v skorajda neomejenih količinah. Tako smo polivali vse kar je hodilo ali ležalo, skupil ga je tudi moj fotoaparat, ampak nič hujšega.
V Pragi je bilo ogromno turistov, vendar zelo malo Čehov. Drugače je bilo res noro, vse super, pivo cenejše od vode, skratka zakon zabava. Naj še omenim, da se v Pragi cene zelo razlikujejo; npr. pol litra točenega (Češkega!!!) Budweiser-ja pride cca. od 0,5€ pa vse do 6€. Enako je z vso ostalo pijačo in jedačo. Lokacija se izraža v n-kratniku cene.
No, če ste vse to prebrali, si pa zaslužite še bolj obsežno galerijo.

Comments:

3 Responses to “Novo leto 06->07 – Praga”