iPhone killer is here…the new iPhone

Filed Under (Apple) by MR Foto on 09-06-2008

Lani, 9.1.2007, za moj 19. rojstni dan je Apple napovedal prihodnost telefonije – iPhone. 29.7.2007 pa je ugledal luč sveta. Prejel je mnogo pohval, večina se je strinjala da gre resnično za revolucionaren telefon in leto 2007 je postalo leto iPhona. Ni bil najzmogljivejši, niti najbolj prodajan, pa vendar je iPhone postal sinonim za telefon – ne samo za pametne, marveč za vse telefone. Vsi spodobni telefoni, ki so prišli za njim so bili označeni za t.i. iPhone killerje.

Danes pa je Steve Jobs predstavil nov iPhone: s 3G, z GPS, lažji, z močnejšo baterijo, v dveh barvah, s t.i. flush slušalkami,…, ter z mind-blowing cenama: 199$ za 8GB in 299$ za 16GB.

Kot pravi nova reklama: “It’s finally here. The first phone to beat the iPhone. It surfs the web and downloads data twice as fast for half the price. Introducing the new iPhone 3G.”

Kar je najbolj hudo je, da so rekli, da bo na voljo po takih cenah POVSOD, kjer ga bodo prodajali, ne samo v USA. Prodajali pa ga bodo v 70ih državah, med katerimi pa žal ni Slovenije, so pa zato med njimi prav vsi naši sosedje, celo Hrvati. Toliko o tem, kdo je bolj napreden.

V 22ih državah se prodaja začne že 11.7. (med njimi nam bližnji Avstrija in Italija), v ostalih pa ga bo možno legalno dobiti v naslednjih mesecih. Pričakujem razcvet črnega trga na Bolhi in eBayu.

Edino, kar me zaenkrat moti je to, da še vedno nima uradne podpore za MMS, da je kamera še vedno švohotna in nima video snemanja, da je max 16GB spomina, da nima razširitvenega mesta za spominske kartice, da GPS ne zna voditi od A do B, ter da nima sprednje kamere za videopogovore.

Upam, da ga dobim čimprej.

Več: Gizmodo, Engadget, Macrumours, iLounge, iPhone Alley,

Cvetka: iPod Touch še vedno ostaja enake cene, kar pomeni, da za isto ceno, kot bi odšteli za 8GB Touch (299$) lahko dobimo 16GB iPhone. Apple res ne zna postavljati cen.

Comments:

29 Responses to “iPhone killer is here…the new iPhone”