27. tek na Mohor

Filed Under (Fotografija, Ostalo, Šport) by MR Foto on 03-06-2007

Tagged Under :

Nekateri mislijo, da se ukvarjam samo s koncertno in občasno party fotografijo. To vsekakor ni res, je pa res, da ostale stvari redko objavim, morda zato, ker tam delam snapshote. Saj ne, da bi pri koncertni fotografiji delal ravno odlične fotke, vendar pa so vseeno v precej višjem kvalitetnem rangu kot ostale. Razlog za to je preprost – izkušnje.

Je pa še en razlog, zakaj zadnje 2 tedna ni bilo nobene galerije – crknil mi je zaklop. Presenetljivo in nepričakovano (tako zame, kot za mojo denarnico) že pri 40.000 posnetkih.

Za Klub Trmastih grem večkrat slikati gorske teke Gorenjskega pokala. Tako je bilo tudi včeraj, ko sem se odpravil na Mohor. Proga je precej dolgočasna in ne običajno gorska – makedam, asfalt in cca. 100m gozdnega kolovoza. Udeležba je bila velika, kar 160 tekačev je priteklo do cilja. Pogoji so bili odlični, čeprav je na štartu kazalo na dež, smo kasneje uživali sonce.

Na tekmi sem konkretno stestiral novi zaklop, pri 1/400 in 5fps. Po pričakovanjih je prestal vse teste brez problema. Vse slike v galeriji so narejene s 70-200, ki je res objektiv, ki opraviči vsak tolar (cent) svoje vrednosti. Galerija.

“Predelava” na levi je narejena z odličnim programčkom (za Mac) Picturesque. Zelo enostavno lahko več slikam naenkrat dodamo okvir, okrogle robove, senco, glow (kako bi to prevedli), odsev, skratka zelo enostaven, lep, hiter in močan program. Slika je v *.png formatu, zaradi česar je nekoliko večja, vendar pa ima png to dobro lastnost, da bo na vseh ozadjih (v brskalniku, ki to podpira) izpadel enako. Zelo uporaben format, sploh za web grafike.

Comments:

One Response to “27. tek na Mohor”