Škisova tržnica 2010

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Party, Video) by MR Foto on 06-05-2010

Gramophonedzie

Eden in edini Gramophonedzie

Kot zadnjih nekaj let, sem tudi letos obiskal Škisovo tržnico. Spet kot uradni fotograf malega odra, ki naj bi bil čez dan posvečen anti-propagandi zakona o malem delu, zvečer pa ponovno elektronski glasbi.

Ob klavrni vremenski napovedi smo se vsi ustrašili, da bo letošnja tržnica bolj kot ne fail, a smo se zelo motili. Namreč tudi sredi največjega popoldanskega naliva je bilo med stojnicami vse polno ljudi, mogoče le par procentov manj, kot normalno.

Dež je sicer na prehodu med obema odroma ustvaril živo blato, a so se organizatorji hitro odzvali in čez nametali žaganje in kmajlu je bilo vse v (skoraj) najlepšem redu.

Proti večeru so padavine ponehale in proti stadionu Ilirija so se začele zgrinjati trume študentov. Na večjem odru je bil obisk sicer občutno manjši, kot prejšnja leta, na malem pa se mi je zdelo še bolj polno, kot lani.

Cel večer sem preživel na elektroniki, kjer so nas zabavali Disco Bros., Blue & Deep, Gramophonedzie in Manuel Dark vs. Spinne. Na veliki oder sem skočil edino na en komad Magnifica, vendar sem jo potem hitro ubral nazaj na plesne ritme.

Galerija je zaradi množice slik tokrat razdeljena na popoldanski in nočni del prireditve, prilagam pa še krajši video.

Magnifico @ Cvetličarna

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 26-12-2009

Magnifico, Dagi in Pikl

Pikl, Magnifico ter Dagi

Kot lani, je tudi letošnji december v Cvetličarni poživil eden in edini Magnifico. Lanski best-of je zamenjala božična verzija junijskega koncerta v Križankah.

Že znana kvalitetna postava se nič ne spreminja – Robertu Pešutu – Magnificu na odru družbo delajo Aleksander PešutSchatz!, Robert Pikl in Anže Langus PetrovićDagi, oz. na kratko Balcountry Quartet. Za balkanski pridih se jim na odru občasno pridružita Luka Ipavec in Jure Gradišnik na trobilih.

Mogoče sem edino potiho pričakoval kakšnega glasbenega gosta, tako kot lani v Cvetličarni ali pa letos v Križankah, vendar iz tega žal ni bilo nič.

Tokratni koncert je bil veliko bolj živ, kot tisti pred kratkim na Bledu, že iz preprostega razloga – tam je šlo za sedeči koncert, tu pa so  ljudje prišli na žur.

Po koncu vrhunskega koncerta pa je prišlo na vrsto pozibavanje v disco ritmih ob zvokih skupine Golden Shower.

Še galerija in pa film.

Magnifico Balcountry Quartet @ Festivalna dvorana, Bled

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 23-10-2009

Magnifico v elementu

Magnifico v elementu

Kot najbrž veste, je Magnifico spet na turneji po Sloveniji. Včeraj sem ga šel pogledat v festivalno dvorano na Bled in, pričakovano, ni razočaral.

Preprosto poimenovani Balcountry Quartet poleg Magnifica sestavljajo mojstri Robert Pikl na kitari, Anže Langus PetrovićDagi na kontrabasu in Schatz! na bobnih, ekipi pa se občasno pridružita še Luka Ipavec in Jure Gradišnik na trobilih, ki poskrbita za balkanski prizvok.

Vzdušje na tej turneji je nekoliko bolj umirjeno in intimno, kot smo ga mogoče vajeni. Sedeči koncerti se odvijajo v lokalnih dvoranah, nastopajoči pa so večino časa pri miru na svojih stolih, od kjer umirjeno in sproščeno polnijo dvorano z vrhunskimi komadi.

Poleg zanimivih priredb starih komadov v jazz – country – balkan stilu, smo bili na koncertu deležni še kratkih duhovitih poezij izpod Magnificovih rok, ki si jih lahko preberete tudi na njegovi strani, v kolikor se prej registrirate.

Napovedanih je še kar nekaj koncertov, tako, da vam ogled (vsaj) enega izmed njih zelo priporočam.

Še galerija.

Magnifico @ Križanke

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 13-06-2009

Magnifico

Magnifico

V Križankah se je včeraj zgodil nepozaben koncert – nastopil je namreč Magnifico. Koncert je bil seveda razprodan, morda se ga je kdo udeležil tudi zaradi moje napovedi.

Kot sem napovedal že takrat, so se Robertu Pešutu – Magnificu na odru pridružili razni glasbeniki, med njimi Aleksander PešutSchatz!, Robert Pikl, Anže Langus PetrovićDagi, Luka Ipavec, Jure Gradišnik, Igor Matkovič in pa ponovno združene Sestre.

Čeprav je bil koncert razprodan, pa so bili organizatorji bolj humani, kot na Big Foot Mami, kjer so Križanke prerazprodali. Za razliko od takrat, se je tokrat po Križankah dejansko dalo premikati.

Koncert je bil od samega štarta pa čisto do konca narovnost odličen. Vsem znani Manjotovi komadi so odmevali povsod, ne samo znotraj Križank, ampak tudi daleč naokoli. Ob obzidju tega letnega koncertnega prizorišča, se je namreč zbrala ogromna gruča ljudi, ki bodisi niso hoteli kupiti karte, bodisi pa do nje sploh niso mogli priti.

Koncerta se je udeležilo tudi veliko slovenskih VIP-ovcev, med katerimi je bil tudi velik Magnificov fan Jonas, ki je (kot trdi sam) prvi objavil poročilo dogodka (pozorno glejte na 2:382:41).

Skratka, če ste zamudili to, vam je res lahko zelo zelo ZELO žal! Še galerija in pa film (HD!).

Magnifico – priprave na koncert

Filed Under (Fotografija, Video) by MR Foto on 05-06-2009

Magnifico

Magnifico

Danes sem se odpravil v studio Turboletza, kjer potekajo priprave za koncert Magnifica, ki bo 12. junija v Križankah.

Sexy boy, avanturist, iztirjen voajer, manijak, čefur, peder, nepopravljivi blefer,…, skratka Magnifico, je letos že koncertiral v Španiji, Moskvi in Monaku, pred poletnim vrhuncem, nastopom na razvpitem danskem festivalu Roskilde, pa bo nastopil še pri nas.

Ker je tak koncert kar velik projekt, je zanj potrebno kar precej vaje. Danes je bila na vaji skoraj celotna postava: Robert Pešut – Magnifico, Aleksander PešutSchatz!, Robert PiklAnže Langus PetrovićDagiLuka Ipavec in Jure Gradišnik, ko pa sem odhajal, pa so prišle še Sestre, ki bodo tokrat nastopile kot gostje.

Koncert bo definitivno nekaj posebnega, zato si, v kolikor si še niste, hitro kupite karte, preden le-teh zmanjka.

Za vse vas, ki vas zanima, kako zgleda na eni takšni vaji, sem posnel filmček (obvezno ga glejte v HD!) in pripravil še krajšo galerijo.